clear sky
13°C
14.05.2024.
Beograd
eur
117.1197
usd
108.716
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Sve ISTINE o životu NAJVEĆE BALKANSKE DIVE! Ceca Ražnatović samo 1 govorila o DANIMA U ZATVORU, njene ljubavi su bile od žestokih momaka do UGOSTITELJA

04.09.2023. 07:37
Piše:
Srbija Danas
ceca sd profil
ceca sd profil / Izvor: Foto: Srbija Danas, Youtube printscreen/Svetlana Ceca Raznatovic

Ceca Ražnatović je jedna od naših najpoznatijih pevačica, a pesme “Trepni”, “Idi dok si mlad”, “Doktor” su veliki hitovi.

Kao prvo dete Mirjane i Slobodana Veličkovića, učiteljice i trgovca, Svetlana Veličković „Ceca“ rođena je u selu Žitorađa nadomak Prokuplja.

- Kažu da je moj tata čim sam se rodila i prvi put zaplakala rekao: "Jao, rodila se pevačica!" Kad sam progovorila, roditelje sam zvala po imenu, a mamu oslovljavala sa Mico - prisećala se Ceca, čijoj sreći kada je dobila sedamnaest meseci mlađu sestru Lidiju, nije bilo kraja.

Sa devet godina prvi put je na lokalnoj svadbi uzela mikrofon u ruke i oduševila goste svojim peskovitim glasom koji će joj postati znak raspoznavanja.

Iako je muzičku crtu povukla na majku, u Žitorađi se uvek pričalo da Ceca najviše liči na svog oca. U osnovnoj školi bila je odličan đak, a od predmeta najviše je volela muzičko i fizičko. Dešavalo se da na nekoj svadbi nastupa do četiri ujutro, odspava nekoliko sati i potom ode u školu, ali nije odustajala.

Štitio je pa DOBIO ŠAMARČINU, ZBOG TRAGEDIJE JE BILA OŠIŠANA DO GLAVE: Jelena Karleuša novim albumom "SAHRANILA" ESTRADU - održala i MINUT ćutanja

Štitio je pa DOBIO ŠAMARČINU, ZBOG TRAGEDIJE JE BILA OŠIŠANA DO GLAVE: Jelena Karleuša novim albumom "SAHRANILA" ESTRADU - održala i MINUT ćutanja

Srpskoj pevačici MAJKU I BRATA UBILI NA KOSOVU! Izgubila i sina, prvog dečka ŠAMARALA - Mira Kosovka sebi nije mogla da oprosti PROPALE BRAKOVE

Srpskoj pevačici MAJKU I BRATA UBILI NA KOSOVU! Izgubila i sina, prvog dečka ŠAMARALA - Mira Kosovka sebi nije mogla da oprosti PROPALE BRAKOVE

Početak blistave karijere

Sa 15 godina (1989 godine) snima prvi album „Ludo srce“ i nastupa širom stare Jugoslavije. Sledeće godine objavljuje ploču „To, Miki„, to i prodaje je u čak 360 hiljada primeraka. Kupuje svoj prvi automobil, Mazdu 626 i pomaže roditeljima da završe kuću u Žitorađi.

Za 18. rođendan, 1991, Ceca promoviše album „Babaroga„, a nakon toga počinje da peva u inostranstvu. Tokom dramatičnih godina raspada Jugoslavije i rata u Bosni i Hercegovini, nastupala je samo u dijaspori i nije ništa snimala. Dovodili su je u vezu sa Vladanom Lukićem, prvotimcem Crvene zvezde, zvezdarskim opasnim momkom Dejanom Marjanovićem Šabanom, a kasnije i sa Hajrudinom Samardžićem Harom, nekadašnjim fudbalerom banjalučkog Borca i vlasnikom više diskoteka u Evropi. Ceca ne komenatariše ove priče o svom privatnom životu.

Kupuje stan u Beogradu i počinje saradnju sa Marinom Tucaković, koja je napisala neke od najvećih Cecinih hitova. Snima legendarni album „Šta je to u tvojim venama„, sa hit pesmom „Kukavica„, koja je obeležila ovaj period njene karijere. Peva na stadionu Tašmajdan pred 12 hiljada ljudi, a nešto kasnije, u Erdutu, gde odlazi na nastup s Oliverom Mandićem i Džejom, upoznaje Željka Ražnatovića Arkana., piše na sajtu Ceca.rs.

Istina o CECINOM ŠIŠANJU i upoznavanju sa Arkanom

Iako su prošle decenije otkad se folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović ošišala na kratko, ova njena frizura još uvek je tema brojnih rasprava i povod za glasine i priče koje ne prestaju ni dan danas.

Kao što su i sami više puta pričali, Svetlana Ražnatović i njen pokojni suprug Željko Ražnatović, poznatiji kao Arkan, zaljubili su se na prvi pogled.

Sudbonosni trenutak između Cece i Arkana dogodio se 2. novembra 1993. godine u hotelu "Interkontinetal", gde mu je i ona odmah zapala za oko. Spojio ih je Oliver Mandić, koji je angažovao Cecu i Džeja da pevaju na proslavi Srpske dobrovoljačke garde 11. oktobra 1993. godine, a ona je tada imala tremu o čemu je pričala gostujući u emisiji "Maksovizija" na TV Pink 1996. godine.

- Bila je ljubav na prvi pogled, normalno. Ja sam se njega strašno plašila i nije mi bio simpatičan. Mnogo sam čitala o njemu i imala sam iskrivljenu sliku o njemu. Kada je trebao da pevam sa Džejem, za Dan garde - rekla je Ceca gostujući na Pinku 1996. godine.

- Ja sam čuo da sam ja ošišao neku Cecu. Znao sam pokojnog Tomu Zdravkovića i Lepu Lukić od tih pevača, a Cecu nisam čuo nikada da peva, niti sam je video uživo. Ona kad je došla, oni su mi je predstavili kao devojku koju sam ja ošišao. Tako smo se upoznali - izjavio je Arkan tada, a onda ga je Ceca prekinula:

- Nije bilo tako, bilo je: "Daj da upoznam tu devojku Cecu", umilnim glasićem i dodao je: "Baš mi je milo da upoznam devojku koju šišam godinu dana, a ne poznajem je". Ja sam tu pala u nesvest. Čula sam to za šišanje, to je bilo strašno. Pa su se pitali da li nosim periku - govorila je Ceca 1996. godine u emisiji "Maksovizija".

Nakon straha, usledila je ljubav i svadba decenije.

 Iz braka sa Arkanom Ražnatovićem ima dvoje dece, pevačicu Anastasiju Ražnatović i boksera Veljka Ražnatovića. 

Bombardovanje i smrt Arkana

Tokom bombardovanja zajedno sa suprugom i decom često se pojavljuje na beogradskom Trgu republike, gde peva sa kolegama protestujući protiv agresije na Srbiju. Krajem godine objavljuje album Ceca 2000 sa najviše hitova i spotova u dotadašnjoj karijeri. Izdvojile su se pesme Crni sneg, Crveno, Dokaz, a tekst numere Oproštajna večera kao da je nagovestio smrt njenog supruga. U refrenu pesme stoji:

K’o ovu kocku leda nek me zalede,
kad nađu lek za tugu nek me probude,
nek mi sačuvaju mladost i lepotu,
jer voleće me možda on u drugom životu.

U hotelu Interkontinental 15. januara ubijen je Željko Ražnatović Arkan. Ceca se potpuno povlači u sebe i godinu dana ne daje nikakve izjave za medije. Tugu leči zatvorena u kući u Ljutice Bogdana, posvećena svojoj deci. Postepeno preuzima Arkanove poslove i ponovo je na čelu FK Obilić.

4 meseca provela IZA REŠETAKA - "Kao da ste živi sahranjeni!"

Na dan njenog dvadeset osmog rođendana, Ceca je napravila glamuroznu proslavu u klubu Stupica, gde se pojavljuju i glumac Sergej Trifunović i Arkanov saborac, prijatelj i kum Milorad Ulemek Legija – glavni akteri incidenta o kojem su sutradan izveštavale sve dnevne novine. Trifunović se, prema pisanju medija, zakačio s fudbalerima Obilića, a da ne bi izvukao deblji kraj u u tuči, umešao se Legija. Ispaljeno je i nekoliko hitaca u vazduh, a policija koja je intervenisala privela je Legiju. Ceca je klub napustila čitav sat pre incidenta, a njena popularnost bez obzira na razne glasine raste, pa i njeni stari hitovi postaju ponovo aktuelni.

Gotovo svi pamte da je pevačica 2003.godine bila uhapšena tokom operacije "Sablja", te u zatvoru provela četiri meseca. Ona danas ne priča često o tom delu svoje prošlosti, ali se na društvenim mrežama pojavio video u kom je Ceca u jednoj emisiji pričala o danima ita rešetaka.

U emisiji koja se tada emitovala na Prvoj televiziji voditelj je pitao kako su ostali robijaši reagovali kada su videli Cecu, koja je i tada bila velika zvezda, kako "služi kaznu" tik pored njih.

"Koliko god to bilo crno, ja zbijam šale pričajući neke anegdote sa tog mesta, ali svakako ne bih poželela nikome da završi tamo", počela je pa nastavila:

"Pevala sam, posebno kada su bili vikendi u pitanju, to je izgledalo kao da ste živi sahranjeni u grobu, to je katastrofa, ali ja onda krenem da pevam kako bi vreme brže prošlo", rekla je tada.

Sve Cecine ljubavi - od žestokih momaka do ugostitelja

Na početku karijere bila je u vezi sa bivšim fudbalerom i predsednikom Crvene zvezde, Vladanom Lukićem. Lukić je bio Cecin prvi poznati dečko, međutim ta veza nije dugo trajala. Nakon toga, sa Dejanom Marjanovićem Šabanom počinje njena sklonost ka žestokim momcima. Dok su bili zajedno često su bili gosti beogradskog kluba „Bojan Stupica“, a Marjanović je u to vreme važio za nekrunisanog kralja Zvezdare. Izrešetan je 1994. godine u Bulevaru revolucije.

Dok je živela u Švajcarskoj sa svojih 20 godina započela je strastvenu vezu sa Harom Samardžićem, estradnim menadžerom i fudbalerom.

Sa njim je, kako saznajemo, bila u vezi tri godine, a njihova romansa nije naišla na odobravanje javnosti zbog nacionalizma. Kasnije ju je optuživao da je zbog nje završio u logoru.

Ceca i Arkan
Ceca i Arkan / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Prostorni aktivista

Tokom boravka u Evropi, kako saznajemo, dok je prelistavala nemačko izdanje magazina „Plejboj“, Ceca je ugledala Arkanovu sliku. Tada je prema njenim rečima „ugledala najlepšeg muškarca na svetu“. Arkan je za vreme romanse sa Cecom još uvek bio oženjen Natalijom Martinović, a to mu je bio drugi brak. Ceca započinje romansu sa reli vozačem Andrej Kujundžić sa kojim je bila tri meseca, da bi se nakon toga Kujundžić vratio supruzi Marini. Novosadski maneken Vladimir Cvetković je bio prvi dečko za koga je priznala da se zabavljaju i sa kim se pojavljivala u javnosti nakon ubistva Arkana. Ipak, ova romansa nije dugo trajala jer su Vlada i Ceca raskinuli nakon samo šest meseci veze.

Cece je nedavno svojoj listi bivših ljubavi dodala i Bogdana Srejovića. Za početak njih dvoje nisu ni hteli da se za njihovu vezu sazna – u javnost je ta informacija procurela tek nakon par meseci njihovog zabavljanja. Međutim, i toj ljubavi je došao kraj. 

"Probala sam zmiju, zebru, noja" - Balkanska diva nikad nije krila da je veliki gurman

- Ja sam mesojed, to je poznato... Jela sam meso od različitih divljih životinja. Jedino što nikada nisam mogla da probam su puževi, kad se setim kako oni izgledaju, stvarno ne mogu - istakla je Ceca tada, a prenosi Kurir.

- Probala sam zmiju, zebru, noja, meso od ajkule, krokodila... - rekla je potom Ražnatovićeva.

Evo kako je počeo rat Cece i Karleuše

Svađa između Jelene Karleuše i Cece Ražnatović traje duže od 20 godina. 

Sve je počelo nakon što je Karleuša izjavila: "Sve smo mi ku*ve!", oglasio se Arkan, koji je rekao da je JK prilikom te izjave bila pijana ili drogirana. U jednoj od emisija Minimaksa Jelena je komentarisala njegove riječi: "Ko o čemu, kurva o poštenju".

Rat između JK i Cece buknuo je i više ga niko nije mogao zaustaviti, a "mala od skandala" ga često dodatno potpaljuje prozivajući Cecu na društvenim mrežama.

Njih dve su se prvi put srele na sudu 2012. godine, dve godine pošto je Jelena Karleuša na svom Facebook profilu napisala otvoreno pismo, u kojem je iznela uvrede na račun Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana, ali i "potkačila" Cecinu, tada maloletnu, decu Veljka i Anastasiju.

ceca i jelena
ceca i jelena / Izvor: Srbija Danas

Zajedno u dobru i u zlu - evo šta su rekli o Ceci poznati

Među prvim poznanstvima koji datiraju više od 15 godina su prijateljstva s glumcima Vukom Kostićem i Viktorom Savićem.

„Kad su narodnjaci u pitanju, za mene postoji samo jedna pevačica“, rekao je svojevremeno u „Amidži šouu“ Kostić, a onda priznao da je to Ceca, koja je rekal da joj je Vuk prijatelj.

I Savić je za folkerku imao samo reči hvale.

„Pre nego što smo se upoznali Cecu sam znao kao vrhunsku pevačicu, a ona mene po mom radu. Znam da sam bio simpatičan njenoj deci i da je Ceca uz njih gledala moje serije. Pre trinaest godina smo se lično upoznali, i od tada smo, mogu slobodno da kažem, pravi i iskreni prijatelji. Ceca je žena laf, ona je drugarčina. Ponekad prođu meseci da se ne čujemo, ali ja znam da, kada mi nešto zatreba, uvek mogu da računam na nju, kao i ona na mene. Mislim da je ona najbolji predstavnik svoje profesije. Ona je sinonim za kvalitet i profesionalizam. Njene hitove volim, a obožava ih i moja majka koja je nekada bila hipik. Bez obzira na naše prijateljstvo, zaista cenim njen rad, ona nije „fejk“, za razliku od mnogih sa estrade“, izjavio je Savić svojevremeno za „Hello“.

"Ceca mi je jedan od prijatelja na estradi, a sve što mi pričamo kad se nađemo ostaće tajna zakopana u crnu zemlju. Ako postoji nešto što mi prijatelj kaže u poverenju, onda ću da poštujem to do kraja i ako treba, poneću u grob", kazala je Sanja Đorđević za Republiku. "Zato se to i zove prijateljstvo. Pomognem uvek kad mogu, kad moram, a isto dobijem od dragih ljudi. Dešavalo se i mene da ljudi razočaraju, ali se, srećom, desi rano, pa se raziđemo. To se dešava."

„Sa kumom i u privatnom životu dolazim do sukoba mišljenja, tako da ćemo to preneti i ovde. Dublji konflikti ne mogu da se dese među nama“, rekla je Viki Miljković tokom snimanja Zvezda Granda za medije.

Poznato je da su njih dve kume dugi niz godina. Stoga i ako se desi neka čarka između njih, kako kaže Viki,  ne postoji zla namera.

Ivica Dačić je jednom prilikom otvorio dušu i ispričao sve o prijateljstvu sa Cecom Ražnatović.

- Sećam se kada su se rađali Veljko i Anastasija, to je pokazatelj kako vreme ide. Ceca mi je stalno zamerala što svi pričaju da smo mi školski drugovi, jer mi to nismo. Išli smo u istu školu, ali sam ja sedam godina stariji od nje - ističe Dačić, koji navodi da se u narodu primilo da su ista generacija.

Ivica dalje navodi da se mlađih dana sa Cecom najbolje seća sa kulturoloških događaja "Susreti sela".

ceca
ceca / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Magazin In

- Takmičila su se sela i bilo je više grana, ona je učestvovala u pevanju, ja u kvizovima znanja. Ne mogu da kažem da smo mi drugovali, ona je za mene bila klinka - kaže  Ivica Dačić, koji ističe da se svako na svoj način borio na svom životnom putu.

Ivica voli da istakne da su se Ceca i on sami borili i probijali kroz život, te da su sami zaslužni za sve što danas jesu. U prijateljskim odnosima su još otkako su se oboje zbog karijera preselili u srpsku prestonicu.

I Momo Kapor je pisao o Ceci: Provincijalka ogromnih očiju

Svetlana Ceca Ražnatović pohvalila se putem svog Instagram storija rečima koje joj je uputio Momo Kapor u tekstu "Ceca - neko ko se voli".

On je u tekstu opisao kako doživljava pevačicu karakterišući je kao devojku koja se sama borila za sopstvenu bajku.

Pevačica je u objavi istakla da je ponosna zbog ovakvih reči i komplimenata.

„Jedan od najlepših srpskih glasova došao je u Beograd iz malog mesta Žitorađa, sa juga Srbije. Pripada devojci koja se hrabro borila i izborila za sopstvenu bajku. Ta vitka, mršava provincijalka ogromnih očiju, čudnog sjaja, našla se „usred svoje legende“, kako to kaže pisac Paolo Koeljo. U Srbiji, svaku Svetlanu koju posebno vole, zovu Ceca. U tom nadimku sa samo četiri slova ima mnogo nežnosti, maženja i bliskosti. Ceca. Neko ko se voli“ glasio je deo teksta.