Četvrtak 22. feb 2024.
princeza Dajana, princ Hari, princ Vilijam

"Njemu se NE MOŽE VEROVATI!": Princ Vilijam želi da PRUŽI RUKU mlađem bratu, ali strahjuje da bi mogao da mu ZABODE NOŽ U LEĐA

Foto: Profimedia
Nakon što ga je Hari optužio da je agresivan, vojvoda od Velsa je potpuno izgubio poverenje u njega

Princ Vilijam se nalazi u jako teškoj poziciji - hteo bi da se pomiri sa bratom, a strahuje od njegovih poteza. To ga dovodi do frustracija i "potpuno mu vezuje ruke", tvrdi kraljevski stručnjak.

Odnosi između dva brata potpuno su uništeni nakon objavljivanja Harijevih kontroverznih memoara "Spare". Vilijam sje posebno kritikovan u knjizi, a čak je proglašen i agresivnim, jer je navodno fizički nasrnuo na Harija tokom žestoke svađe.

Odmah po POVRATKU SA GROBLJA - Evo šta na SUTRA na Zadušnice MORATE URADITI čim stignete kući

Odmah po POVRATKU SA GROBLJA - Evo šta na SUTRA na Zadušnice MORATE URADITI čim stignete kući

JELISAVETA prešla u SUPARNIČKI TABOR: Glumica zaprepastila fanove totalnom TRANSFORMACIJOM - "Sve smo očekivali, samo ovo ne!"

JELISAVETA prešla u SUPARNIČKI TABOR: Glumica zaprepastila fanove totalnom TRANSFORMACIJOM - "Sve smo očekivali, samo ovo ne!"

Čini se da veza između njih nije bila sjajna ni pre, jer čak ni pre objavljivanja memoara, braća nisu viđena zajedno, pa čak su sedeli odvojeno za vreme krunisanju njihovog oca kralja Čarlsa.

Jedan kraljevski stručnjak tvrdi da Vilijam ne može ni da napravi prvi korak i ponudi ruku Hariju, jer je svestan velikog rizika. Naime, Vilijam strahuje da bi vojvoda od Saseksa kasnije mogao da otkrije njihove privatne razgovore.

Kraljevski pisac Dankan Larkomb rekao je za "Sun": - To je prava frustracija za Vilijama i to ga potpuno vezuje. Ne radi se samo o Harijevoj promociji knjige, gostovanjima u podkastovima u kojima govori o kraljevskoj porodici ili o famoznom razgovor sa Oprom, već o tome što on otkriva neke veoma lične i privatne porodične stvari, kao ono kada su se svi okupili oko kraljičinog kreveta (pre nego što je umrla).

- Te priče su daleko od onoga što bi Kraljevska porodica smatrala prihvatljivim i to samo onemogućava Vilijamu da veruje svom bratu ili da napravi bilo kakav korak ka pomirenju.

kraljevka porodica
kraljevka porodica
Foto: Profimedia

S obzirom na to da su Vilijam i Hari godinama u svađi, princeza od Velsa je jednom pokušala da bude mirotvorac koji bi im pomogao da zakopaju ratne sekire. Međutim, Hari joj je tada "zabo nož u leđa", jer je u svojim kontroverznim memoarima optužio je svoju snaju da "stereotipuje" njegovu suprugu Megan, rekavši da je njeno ponašanje stvorilo barijeru među jetrvama. Hari je takođe podelio detalje svađe oko haljina deveruša u vreme njegovog venčanja, zbog čega se Megan navodno rasplakala.

Bivša kraljevska dopisnica Bi-Bi-Sija Dženi Bond kaže da je Kejt povređena i uvređena napadima Harija i Megan - i malo je verovatno da će njihova svađa uskoro biti rešena. U razgovoru za "OK!" je rekla:

- Kada dolazite iz srećne, ujedinjene porodice – kao Ketrin – neverovatno je teško kada se porodica otuđiti i njoj neshvatljivo.

Megan Markl i Kejt Midlton
Foto: Profimedia

- Mislim da je verovala da se raskol može popraviti i, posle sahrane princa Filipa, videli smo je kako razgovara sa Harijem i očigledno ohrabruje Vilijama da učini isto. Ali sada znamo da to nije uspelo. U stvari, Vilijam i Hari su imali žestoku svađu odmah posle sahrane. Dođe trenutak kada jednostavno morate da prihvatite da nisu sve porodice srećne.

- Ketrin je povređena i uvređena stvarima koje su Hari i Megan rekli, ali ona i Vilijam su veoma jak tim, i pretpostavljam da su zajedno došli do zaključka da se raskol sa Harijem ne može popraviti u doglednoj budućnosti. Zatvorili su um za tu mogućnost i odlučili da nastave sa svojim životom.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd