Ponedeljak 04. mar 2024.
ljubimci

Danas je SVETSKI DAN KUĆNIH LJUBIMACA - Oni nas raduju, SMIRUJU, ublažavaju usamljenost, ali to nije sve

Foto: Shutterstock
Danas, 30. novembra, obeležava se, možda ne toliko poznat, Svetski dan kućnih ljubimaca. Ako u kući nema mačke ili psa, ljudi koji u njoj žive su jako dosadni. Ovo verovanje ima puno pravo na život, jer kućni ljubimci stvarno čine naše postojanje svetlije i smislenije.

Više dana u godini je označeno kao Svetski dan kućnih ljubimaca….neko ga slavi 20.februara, neko 11.aprila, drugi 27.septembra, a tu je i današnji dan, 30 .novembar.

Svi ljubitelji i vlasnici kućnih ljubimaca složiće se u nekoliko tvrdnji: životinje koje su nam drage raduju nas, smiruju, ublažavaju eventualnu usamljenost i ispunjavaju našu potrebu da o nekome brinemo. Već sama činjenica da su nam „dobro društvo“ lekovito deluje na našu dušu.

Otišla je na spa intimne regije i DUBINSKO ČIŠĆENJE, a evo šta se nakon toga DOGODILO TAMO DOLE!spa

Otišla je na spa intimne regije i DUBINSKO ČIŠĆENJE, a evo šta se nakon toga DOGODILO TAMO DOLE!

"TRAŽIM MUŽA!" Devojka prošetala ulicom sa TRANSPARENTOM, a razultat na kraju će vas ODUŠEVITI (VIDEO)transparent

"TRAŽIM MUŽA!" Devojka prošetala ulicom sa TRANSPARENTOM, a razultat na kraju će vas ODUŠEVITI (VIDEO)

Oni nam daju osećaj da smo nekome zaista potrebni i poboljšavaju naše samopouzdanje. Oni nas smiruju i značajno ublažavaju stres. Svojevrsna „lekovitost“, odnosno blagotvoran uticaj kućnih ljubimaca na naše zdravlje nije novost.

Već decenijama rezultati naučnih istraživanja govore u korist nabavke kućnog ljubimca koji vam može pomoći da normalizujete krvni pritisak i osigurate pravilniji rad srca, snizite nivo povišenog  holesterola, poboljšate fizičku kondiciju i ublažite depresiju i teskobu.

ljubimci
Foto: Shutterstock

U eri digitalne povezanosti, društvene mreže su preplavljene slikama i pričama o ljubimcima, a mnogi vlasnici koriste ovaj dan da podele posebne trenutke sa svojim krznenim prijateljima.

Haštagovi poput #WorldPetDay i #LoveYourPetDay postali su viralni na društvenim mrežama, omogućavajući ljubiteljima životinja da dele svoju ljubav prema svojim kućnim ljubimcima širom sveta.
Svetski dan kućnih ljubimaca podseća nas da ljubav prema životinjama ne poznaje granice i da je važno očuvati njihovo blagostanje.

Ovaj dan je prilika da se zahvalimo našim vernim pratiocima za neizmernu radost koju nam pružaju i da prepoznamo važnost brige o njihovom zdravlju i sreći.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd