scattered clouds
14°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1661
usd
109.9635
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Svi pogrešno solimo hranu! Ovako se soli meso, a ovako grašak

09.07.2020. 13:05
Piše:
Srbija Danas/Novosti
so i maslinovo ulje
so i maslinovo ulje / Izvor: Profimedia
Treba da znate!

Nije svejedno u kom momentu solimo hranu tokom njene pripreme, niti je to vreme isto za sve namirnice.

MUSAKA OD TIKVICA: Ukusan i lagan ručak koji će svako znati da spremi (RECEPT)

MUSAKA OD TIKVICA: Ukusan i lagan ručak koji će svako znati da spremi (RECEPT)

KUGLOF SA BRUSNICAMA: Zaljubićete se u njega na prvi zalogaj - Gotov za tili čas! (RECEPT)

KUGLOF SA BRUSNICAMA: Zaljubićete se u njega na prvi zalogaj - Gotov za tili čas! (RECEPT)

RECEPT KOJI SE SPREMA U PAUZI OD POSLA: Ova nutritivna BOMBA okrepiće vas u VRELIM DANIMA

RECEPT KOJI SE SPREMA U PAUZI OD POSLA: Ova nutritivna BOMBA okrepiće vas u VRELIM DANIMA

Pre kuvanja trebalo bi posoliti pirinač, testeninu i meso, dok bi grašak i pečurke valjalo posoliti posle toga, a za luk je svejedno.

Evo i zašto: pirinač, kao i testenina, upija slanu vodu tokom kuvanja i omekša. Meso bi trebalo posoliti pre termičke obrade, jer se ono tokom pripreme skupi i naknadno upije ukuse, pa će mnogo bolje apsorbovati začine ako ga odmah posolimo.

so, biber
so, biber / Izvor: Profimedia

Grašak ćemo duže kuvati ako ga odmah posolimo, zato so treba dodati na kraju. Bogate vodom, pečurke ne valja soliti na početku pripreme, jer će prerano ispustiti sokove i postati “gumene”.

Kada je luk u pitanju, ako želimo da bude hrskav i zlatast, dodajmo mu so na kraju prženja, a ako nam je potreban mekan, posolimo ga na početku pripreme.

ZLATNE KIFLICE - SLANE ILI SLATKE: Univerzalno testo od mekog brašna sa filom po ukusu (RECEPT + VIDEO)

ZLATNE KIFLICE - SLANE ILI SLATKE: Univerzalno testo od mekog brašna sa filom po ukusu (RECEPT + VIDEO)

SPREMILA JELO I OBJAVILA NA FEJSBUK, A SVI JE NAPLJUVALI: Ova testenina izazvala je LAVINU HEJT komentara! (FOTO)

SPREMILA JELO I OBJAVILA NA FEJSBUK, A SVI JE NAPLJUVALI: Ova testenina izazvala je LAVINU HEJT komentara! (FOTO)

PRIRODNI LEK ZA CISTE, ČIREVE I OPEKOTINE: Moć ove biljke malo ko zna, a svi je imaju! Najbolje je pomešajte s MEDOM

PRIRODNI LEK ZA CISTE, ČIREVE I OPEKOTINE: Moć ove biljke malo ko zna, a svi je imaju! Najbolje je pomešajte s MEDOM

OVO MENJA I USISIVAČ I DŽOGER I KRPU! Umesto da gomilate opremu za čišćenje - POTREBAN JE SAMO JEDAN UREĐAJ!

OVO MENJA I USISIVAČ I DŽOGER I KRPU! Umesto da gomilate opremu za čišćenje - POTREBAN JE SAMO JEDAN UREĐAJ!

BEZ ODLASKA KOD ZUBARA: Četkajte zube OVOM SMESOM 3 MINUTA i recite zbogom kamencu i karijesu

BEZ ODLASKA KOD ZUBARA: Četkajte zube OVOM SMESOM 3 MINUTA i recite zbogom kamencu i karijesu

 

Piše:
Srbija Danas/Novosti
09.07.2020. 13:05