UKUSNIJE OD MRSNIH: Posne kiflice na vodi kakve do sada niste probali! (RECEPT)
Danas je počeo Božićni post, a kiflice koje možete jesti i kada se pripremate za pričest, jer su "na vodi", olakšaće vam post i učiniti da ne osećate gubitak energije i glad.
Da li znate da od ostataka marmelade možete da napravite savršen dresing za salatu - ništa lakše!
Došli su vam gosti i neko je slučajno cigaretom izgoreo nameštaj? Evo kako da se rešite fleke!
NE BACAJTE TALOG OD KAFE! Praktični saveti KAKO da ga EFIKASNO upotrebite u službi LEPOTE!
Pripremate ih po želji, mogu biti slane i slatke. Razlika je samo u tome što ćete za premaz slanih u vodu dodati so, a za premaz slatkih - šećer i unutra staviti džem, dok slane ostaju prazne.
- 400 ml mlake vode (+ 100ml za premazivanje kifli)
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica sirćeta
- 20 grama svežeg kvasca
- 1 prašak za pecivo
- 700 grama brašna (+ 1 kašika za premazivanje)
Kvasac potopite u toplu vodu i dodajte šećer. Kada kvasac nadođe pomešajte ga sa brašnom prethodno pomešanim sa praskom za pecivo, a onda u sve to dodajte kurkumu, sirće i so.
Zamesite testo i ostavite da odstoji pola sata. Potom razvijte kiflice pa ostavite u plehu dok ne nadođu. Prokuvajte vodu, so/šećer i brašno pa vrelim premažite nadošle kiflice.
Pecite ih oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.