Petak 01. dec 2023.
Razgovori uz kafu

TAJNI SLATKI RAZGOVORI: O čemu uz kafu pričaju muškarci, a o čemu žene

Foto: Profimedia
Posle napornog i stresnog dana za većinu žena i muškaraca „najslađi“ lek jeste razgovor sa najboljim prijateljem.

Kažu da je za „sreću potrebno malo“ pa su tako priča i razgovor posle teškog dana siguran put da se misli preusmere na vedrije teme. 

Ipak, pored pregršt „životnih“ tema, postoje i one vanvremenske, one o kojima se najčešće priča i pripoveda, ali među svima tim temama postoji jedna o kojoj i muškarci i žene podjednako vole da pričaju, ali samo među sobom i u poverenju.

Koje god da su godine u pitanju, među pripadnicima slabijeg i jačeg pola postoje teme o kojima se najčešće razgovara, bez obzira da li je to ljubav, porodica, posao, politika, pozorište, deca – sve se to lepo spaja kada na sto ispred sebe stavimo po šoljicu tek skuvane sveže mlevene kafe, šoljicu tog čarobnog napitka koji omogući da svaki razgovor otpočne na najbolji način.

Moda i kozmetika

Opšte je poznata stvar da među damama ima najviše kupoholičara, te su samim tim moda i kozmetika nezaobilazna tema dok uživaju u šoljici domaće kafe. Svaka žena zna nešto o ovim temema i želi da podeli iskustvo. Kada miris sveže mlevene kafe ispuni sobu, pojavi se hiljadu pitanja - gde su počela sniženja, gde se mogu kupiti određene cipele, koja krema je najbolja za lice, a koja za telo, i tako do prekosutra - ovo je njiihov mali obred prijateljstva koji obožavaju.

Žene u kupovini
Foto: Profimedia

Slatke ljubavne muke

Sigurno je svaka žena od svojih drugarica bar jednom čula rečenicu ,,stani da nam skuvam po domaću kaficu pa ti pričam sve u detalje". I onda kreće - ,,nije se još javio", ,,da li da mu prva pošaljem poruku", ,,čekaj da ti pročitam šta mi je napisao". I zaista, neke dame zaslužuju diplomu psihologa nakon odslušanih hiljada sati ispovesti i ljubavnih muka svojih drugarica, a svaki razgovor o ljubavnim temama - bilo da je gorak ili sladak, lepše teče kada ga obogatimo gutljajima sveže mlevene kafe koja pomaže da otvorimo dušu. 

Putovanja

„Gde ćemo ovog leta na more?“ Sigurno jedno od omiljenih pitanja koje dame otvaraju dok ispijaju domaću kafu, i nesumnjivo među najlepšim temama ženskih razgovara, posebno za vreme vrelih letnjih dana. Planiranje puta, gde kupiti kupaći, šta obavezno poneti na put i nikako ne zaboraviti; pa povratak sa puta, analiza uspomena... 

Razgovori
Foto: Profimedia

A kakva je situacija sa jačim polom? I među muškarcima postoje „najslađe“ teme.

Sport

Nema ničeg zanimljivijeg za okupljanje grupe prijatelja od dobrog sportskog događaja. Bez obzira da li sportsku utakmicu prate iz fotelje, kafića ili kreveta, oni sport obožavaju. Pretres sportskih vesti uz domaću kafu je za jači pol ritual kog se nikada ne bi odrekli - kao žene o šopingu, muškarci su u stanju provesti sate pričajući o određenoj utakmici ili svom omiljenom timu. 

Slatke ljubavne muke, ali na malo drugačiji način

Varaju se mnogi ako misle da muškarci naviše vole da pričaju samo o sportu. Sport jeste njihova nezaobilazna tema, ali su „žene“ ipak omiljena. Kada se okupi grupa drugova, budite sigurni da će da pričaju o ženama. Od ženskog tela do ženskog uma, svaki predstavnik jačeg pola voli da uporedi i razmeni iskustva sa svojim prijateljem. Ipak, sumnje, nesigurnosti i nedoumice u vezi sa odnosom sa njima posebno važnom ženskom osobom, kada je reč o jačem polu nikako nisu tema u većem društvu. Takvi razgovori vode se samo sa najbližim prijateljima, uz domaću kafu, mir i tišinu.

ljubavni par
Foto: Profimedia/ilustracija

Novi partner 

I na kraju dolazimo do teme koju žene i muškarci podjednako obožavaju, a to je – novi partner.

Nova ljubav je tema koja će se sigurno podeliti u razgovoru sa najboljim prijateljem i kod muškaraca i kod žena. Kod muškaraca nije najčešća, ali je i kod jednih i drugih omiljena, a počinje od analize njenog/njegovog fizičkog izgleda i pregršt pitanja: „Kako stvar napreduje?“, „Da li ti je lepo sa njim/njom?“; „Kada ćete se ponovo videti?“...Muškim, ali naročito ženskim razgovorima o novom partneru nema kraja, pa još ako se razgovor  vodi uz pravu svežu, mlevenu kafu - onda teče poletno i vedro baš kao nova ljubav.

O čemu vi najčešće pričate dok pijete kafu?

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd