Zaželeli smo ih se: Kako najbolje ispržiti mlade krompiriće

05.04.2020. 10:51
Piše:
Srbija Danas/Bakina kuhinja
viršle / Izvor: Profimedia
Oduševićete se.

Uskoro stižu mladi krompirići, pa evo recepta koji će ih učiniti preukusnim.

PO BAKINOM RECEPTU: Napravite najukusniju pogaču bez kvasca

PO BAKINOM RECEPTU: Napravite najukusniju pogaču bez kvasca

Zdravo, ukusno i brzo: Krem čorba od praziluka (RECEPT)

Zdravo, ukusno i brzo: Krem čorba od praziluka (RECEPT)

Čaša čistog uživanja: Čoko-mint milkšejk! (RECEPT)

Čaša čistog uživanja: Čoko-mint milkšejk! (RECEPT)

Potrebno je:
  • 1 kg mladog krompira;
  • ulje;
  • začini so,biber, majčina dušica, bosiljak;
  • malo začina;
  • peršunovog lista.

čišćenje krompira / Izvor: Profimedia

 

Priprema:

Krompir očistiti i dobro oprati i staviti na čistu krpu. Ulje ugrejati i ubaciti krompir i poklopiti.

Smanjiti vatru i pržiti na tihoj vatri. Povremeno lopaticom prevrnuti krompir. Potrebno mu je oko 20 min da lepo zarumeni.

Vaditi rešetkastom kašikom. U sud naseći peršunov list malo bosiljka, majčine dušice.

Dodati malo začina i bibera. Ubaciti u krompir i sve dobro izmešati. Naš krompir je spreman za serviranje...

Tost sa puterom i još 5 "jutarnjih" namirnica ne treba jesti pre 10 ujutru: Zalepiće se za vaš stomak

Tost sa puterom i još 5 "jutarnjih" namirnica ne treba jesti pre 10 ujutru: Zalepiće se za vaš stomak

KAO IZ RESTORANA: Zapečena testenina bolonjeze (RECEPT)

KAO IZ RESTORANA: Zapečena testenina bolonjeze (RECEPT)

Šef tvrdi: Krompir za savršeni pire ne kuva se u vodi!

Šef tvrdi: Krompir za savršeni pire ne kuva se u vodi!

Imate brašna, nemate kvasca? Setite se ovog starog srpskog recepta

Imate brašna, nemate kvasca? Setite se ovog starog srpskog recepta

Dajte mu još jednu šansu: Genijalan trik da sačuvate smežurano voće i povrće

Dajte mu još jednu šansu: Genijalan trik da sačuvate smežurano voće i povrće

 

Piše:
Srbija Danas/Bakina kuhinja
05.04.2020. 10:51
Pogledajte više