Ponedeljak 26. feb 2024.
erekcija

OPREZ MUŠKARCI - Ove navike DELUJU BEZAZLENO ali ako ih često praktikujete IZAZIVAJU probleme sa EREKCIJOM

Foto: Shutterstock
Obratite pažnju!

Problemi sa erekcijom su nešto što se svakom muškarcu bar jednom dogodilo, dakle nisu razlog za uzbunu. Međutim, kada to postane prečest slučaj, vreme je za hitnu reakciju. Prvenstveno obratite pažnju na određene stvari koje mogu negativno da se odraze na erekciju. Svakodnevne navike koje čine ceo jedan aranžaman loše organizovanog životnog stila koji uključuje pušenje, previše alkohola, nezdrava israna, nedovoljno kretanje ne utiče samo na fizički izgled već i na telesne funkcije, a u ovom slučaju i na erekciju.

Ipak, pored nezdravih životnih navika, erekciju mogu da sabotiraju čak i neke stvari za koje se veruje da pozitivno deluju. 

Filmovi za odrasle takođe mogu biti problem.

Iako masturbacija uz pornografiju sasvim sigurno ima svoje prednosti, bilo koja forma zavisnosti od nje nije dobra ni za mentalno, ni za fizičko zdravlje. Česta masturbacija može se negativno odraziti na seksualno uzbuđenje, stoga je ključ u – umerenosti.

U slučaju da pomenute metode ne pomažu, onda postoji mogućnost da je problem koji dovodi do erektilne disfunkcije skriven, odnosno da je smanjenje potencije samo jedan od pokazatelja postojanja problema.

Zato je, u slučaju prolongiranih neuspešnih seksualnih činova, preporučljivo posetiti lekara, kako bi se pronašao pravi uzrok i sa njegovim tretmanom počelo što je pre moguće – jer, u jednom trenutku, to može da prestane da bude pitanje seksualnih performansi i postaje pitanje od životnog značaja.

bol
bol
Foto: Shutterstock

Alkohol

Alkohol je najprostranjenija i socijalno najprihvatljivija psihoaktivna supstanca. U određenoj životnoj dobi, njegova konzumacija direktno se povezuje sa zabavom i dobrim raspoloženjem. Međutim, granica između umerenog i čestog pijenja lako može da se pređe. Postizanje erekcije daleko je teže u stanju pijanstva, a dugoročno opijanje ne samo da može da izazove erektilnu disfunkciju, već mnoštvo kako fizičkih, tako i psihičkih problema spram kojih seksualna disfunkcija može da deluje kao mačji kašalj.

Stres

Jasno je da ovakav problem izaziva stres kod muškarca i zabrinutost. Međutim, morate imati na umu da organ koji je zaslužan za erekciju nije penis, već mozak. Previše anksioznosti, stresa i nervoze stvara upravo neželjene efekte. 

ŠTA POMAŽE u slučaju erektilne disfunkcije?

Kegelove vežbe

Na ovaj način jačaju mišiće karlične regije. Izvode se na sledeći način: "Zamislite da vršite nuždu, zatim pokušajte da zaustavite mlaz. Ponovite to, stisnite zadržite i to ponovite deset puta". Na ovaj način jačate potenciju. 

Jarac U SUKOBU SA KOLEGAMA, Devica ima PREVIŠE OBAVEZA - Horoskop za PETAK je tu, pogledajte šta vam predviđa

Jarac U SUKOBU SA KOLEGAMA, Devica ima PREVIŠE OBAVEZA - Horoskop za PETAK je tu, pogledajte šta vam predviđa

Muškarci, BEZBEDNO JE DA IMATE S*KS - Evo kako da ojačate libido ukoliko imate PROBLEME sa SRCEM

Muškarci, BEZBEDNO JE DA IMATE S*KS - Evo kako da ojačate libido ukoliko imate PROBLEME sa SRCEM

Fizička aktivnost

Kada ste fizički jaki, to znači da vam krvotok radi kako treba, čini da se osećate dobro i da budete puni energije. Vežbanje stimuliše mozak, poboljšava raspoloženje i tako dalje pozitivno utiče na erekciju. 

Poslužite se lubrikantima

Ne samo da ih i žene vole jer seks čine dosta "vlažnijim" i manje bolnim, ovo doprinosi i produženju trajanja odnosa. 

seks
seks
Foto: Profimedia

Zdrava ishrana

Kod hrane za potenciju vam je isti slučaj kao kod hrane za srce. Hrana dobra za srce u isto vreme blagotvorno deluje i na erekciju. Dakle, što više svežeg voća i povrća, riba, belo meso i naravno dosta zdrave tečnosti, vode, sveže ceđeni sokovi i čaj. 

Kada je reč o namirnicama koje imaju efekat afrodizijaka, ovo su neke od njih: muskatni oraščić, čokolada, beli luk, riba, celer i paradajz. 

Kada je reč o prirodnim afrodizijacima tu je i afrička šljiva, potpuno prirodni preparat, bezbedan čak i za srčane bolesnike, koji ne samo da jača seksualnu želju, nego i pozitivno utiče na kvalitet seksualnog života.

Afrička šljiva pozitivno utiče na prostatu, smanjuje erektilne smetnje i disfunkcije i pomaže u postizanju i održavanju erekcije.

Redovnom upotrebom ovog prirodnog preparata podstičete povećanje dotoka krvi u erektilno tkivo polnog organa i na taj način se poboljšava kvalitet i dužina trajanja erekcije. Pored toga, značajno poboljšava urološke simptome i potenciju jer postiže protivupalno dejstvo, smanjenje benigne hiperplazije prostate i pojačava polnu moć.

Svaki muškarac je makar u nekom trenutku doživeo neuspeh u krevetu, ne dozvolite da to budete i vi.

Analizom literature iz perioda od 1996. do 2000. godine, u kojem je rađeno 18 nasumičnih kontrolisanih ispitivanja koja su uključivala 1.562 muškaraca, zaključeno je da u poređenju sa placebom, Afrička šljiva značajno poboljšava urološke simptome i protok tečnosti.

Kod ispitanika koji su uzimali Afričku šljivu, dvostruko je veći boj onih koji su prijavili poboljšanje.

Dokazano je da je ekstrakt ovog preparata poboljšao sve parametre koji su se odnosili na istraživanje urinarnih tegoba, a ultrazvučni pregled prostate je pokazao smanjenje periurertalnog edema. 

Prema procenama stručnjaka danas u Evropskoj Uniji od erektilne disfunkcije boluje oko 40 miliona muškaraca, a predviđa se da će se do 2025. taj broj udvostručiti, ukoliko se na vreme ne spreči. Afrička šljiva će vam u tom procesu sigurno pomoći, a ono što je posebno važno, tokom korišćenja preparata nema nikakvih neželjenih dejstava.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd