Potrebno je:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 100 ml maslinovog ulja
- korica limuna
- 400 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
- 200 ml mleka
- 100 g suvog grožđa
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, potom dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati ulje, suvo grožđe, koricu limuna i mleko. Sve izjednačiti.
U činiju staviti kakao i sipati 100 ml vrućeg mleka, pa izmešati. Testo podeliti na dva dela, te u jedan sipati kakao.
Pleh od 24 cm obložiti pek papirom ili premazati uljem i posuti brašnom.
Spremiti 2 jednake kutlače, pa sipati svetlo testo na sredinu, zatim u njega dodati tamno, pa opet svetlo i tako do kraja.
Jednim štapićem razvuči testo od ivice ka sredini i tako u krug.
Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta. Pred kraj pokriti i sačekati da se dobro ohladiti, pa iseći.
Uživajte!