Sočni letnji KOLAČ SA 3 VRSTE VOĆA na bakin način: Poslastica koja se ne sprema samo jedanput (RECEPT)
Napravite osvežavajući i zdrav desert za celu porodicu
Potrebno je:
Za testo:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g griza
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml ulja maslinovog
BAKIN KOLAČ SA ŠLJIVAMA I JABUKAMA: Evo kako da napravite POSLASTICU koja se savršeno slaže sa KAFOM! (VIDEO, RECEPT)
SOČNA POSLASTICA po meri SVAKOG ljubitelja slatkog: Probajte bogati KOLAČ SA ORASIMA na bakin način (VIDEO)
HLADNA VOĆNA POSLASTICA - Napravite savršen letnji kolač sa VOĆEM po BAKINOM receptu (VIDEO)
Za voće:
- 300 g šljiva
- 400 g jabuka isečenih na listiće
- 100 g suvog grožđa
Za preliv:
- 300 ml mleka
- 1 puding po izboru
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Potrebno je koristiti tepsiju od 24 cm.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Ubaciti ulje, šljive seckane na kockice (može i drugo voće). Izjednačiti.
Poređati u krug listiće jabuka, tako da se popuni površina. Puding skuvati u mleku, pa dodati vanilin šećer pri kuvanju. Ostaviti da se ohladi, pa sipati u kesu za ukrašavanje ili u običnu od zamrzivača.
Po želji šarati po testu. Dodati seckane orahe odozgo, po želji.
Peći na 200 stepeni C oko 40-50 minuta da se lepo ispeče da ne bute gnjecav. Ostaviti da se skroz ohladi.
Uživajte.