clear sky
16°C
15.05.2024.
Beograd
eur
117.1216
usd
108.2155
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Starinski kolač po BAKA JELINOJ RECEPTURI: Evo kako da napravite kolač sa jabukama i plazmom - UŽITAK za nepca

03.07.2023. 08:23
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Kolač gotov za pola sata, veoma ukusan, izuzetno mirisan, a vraća divne uspomene iz detinjstva

Potrebno je:

  • 700 gr rendanih jabuka
  • 2 banane
  • 200 gr plazme mlevene
  • malo seckanih oraha
  • 4 jaja
  • 100 gr seckanog suvog grožđa
  • 200 gr jogurta
  • 1 čaša od 200 gr brašna
  • 1 čaša griza
  • 50 ml ulja
  • 100 gr šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna 
Od POKVARENOG ZUBA do problema sa SRCEM: Loše oralno zdravlje opasnije je nego što mislite

Od POKVARENOG ZUBA do problema sa SRCEM: Loše oralno zdravlje opasnije je nego što mislite

UŽIČKIM KOLOM PROTIV AJKULA! Srbi doveli ATMOSFERU DO USIJANJA NA PLAŽI U HURGADI - mreže gore (VIDEO)

UŽIČKIM KOLOM PROTIV AJKULA! Srbi doveli ATMOSFERU DO USIJANJA NA PLAŽI U HURGADI - mreže gore (VIDEO)

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, ulje, koricu limuna. Zatim dodati brašno, griz i prašak za pecivo - prosejano i sve izmešati. U jabuke dodati sečene banane, mlevenu plazmu i seckano suvo grožđe.

Na dno staviti pek papir, premazati malo uljem i pobacati seckane orahe. Poređati u debljem sloju jabuke i poravnati. Odozgo istresti testo. Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta. Istresti na poslužavnik da jabuke budu odozgo. Posuti prah šećerom ili glazurom čokolade preliti. Prijatno