few clouds
23°C
29.05.2024.
Beograd
eur
117.1153
usd
107.6427
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

RUČAK ZA 30 MINUTA: Jednostavan i BRZ SATARAŠ samo od povrća, idealan za tople LETNJE DANE i one koji paze na liniju

08.07.2023. 07:29
Piše:
Srbija Danas
sataraš
sataraš / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Jelo koje je očaralo i oduševilo čak i najveće ljubitelje mesa, iako nema mesa

Samo što ste stigli sa posla, a gosti su se najavili da će doći na ručak, imate oko 30 min za spremanje, šta ćete sad? U ovakvim situacijama najbolje dođu brzi i jednostavni, a efektni recepti, kao što je današnji. Pravo iz baka Jeline kuhinje stiže recept za preukusni sataraš sa krompirom.

Osim što je jelo preukusno i brzo se sprema, sastoji se samo od povrća, pa je idealno za tople letnje dane i za one koji paze na liniju. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, koji su vrlo jeftini, a uživaćete i vi i gosti!

EKSPRESNO BRZ OBROK od starog hleba: Napravite hrskave zalogaje sa zanimljivim dodacima (RECEPT)

EKSPRESNO BRZ OBROK od starog hleba: Napravite hrskave zalogaje sa zanimljivim dodacima (RECEPT)

ZAPEČENE PUNJENE PAPRIKE: Ručak za desetku po receptu iz bakine kuhinje, jedan sastojak je ključan sa savršen ukus (VIDEO)

ZAPEČENE PUNJENE PAPRIKE: Ručak za desetku po receptu iz bakine kuhinje, jedan sastojak je ključan sa savršen ukus (VIDEO)

Potrebno je:

  • 2 velike glavice crnog luka
  • 6 svežih paprika
  • 2 veća paradajza
  • 2 srednja krompira
  • ulje 
  • suvi začin
  • začin po svom ukusu

Priprema:

Iseći luk na tanke rezance, a papriku na tanje krugove. Luk propržiti na ulju sa suvim začinima, pa kad malo omekne, ubaciti papriku. U isto vreme na ulju peći krompir sa 3 čena belog luka koji ste prethodno posolili.

Kad i paprika omekne, dodati oljušten paradajz na isečen na kockice i pržen krompir sa belom lukom u tiganj sa paprikom. Sve izjednačiti i ostaviti još par minuta. Dodati po želji peršunov list.

Ručak je gotov za nepunih 30 minuta. Uživajte!