Desert koji MIRIŠE NA DETINJSTVO - Bakin kolač od jabuka sa KARAMEL PRELIVOM osvaja i mirisom i ukusom
18.11.2023.
09:11
Komentari (0)
Tako jednostavno se priprema da će biti redovan na vašem meniju.
Potrebno je:
- 2 jabuke
- 100 gr šećera
- 30 gr maslaca
- 1 vanilin šećera
- 30 ml ulja
- 150 gr jogurta
- 200 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- koricu limuna
- 3 kašike šećera
Nikad UKUSNIJI recept za KROMPIR - Predlog iz bakine kuhinje objedinjuje SAVRŠENU mešavinu ZAČINA (VIDEO)
Nikad UKUSNIJI recept za KROMPIR - Predlog iz bakine kuhinje objedinjuje SAVRŠENU mešavinu ZAČINA (VIDEO)
Verovatno NAJBOLJA UVIJAČA koju ćete probati! Baka donosi RECEPT za PITU sa SPANAĆEM i SIROM, i najveći početnici će "POKIDATI"
Verovatno NAJBOLJA UVIJAČA koju ćete probati! Baka donosi RECEPT za PITU sa SPANAĆEM i SIROM, i najveći početnici će "POKIDATI"
Priprema:
U tiganj staviti 3 kašike šećera da se pretvori u karamel. Dodati kašičicu maslaca da se istopi. Jabuke iseći na kocke i ubaciti u tiganj gde je karamel i pokriti poklopcem. Dinstati 5 minuta da ispari tečnost. Dodati na kraju vanilin šećer. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, koricu limuna, jogurti i sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, pa na dno sipati karamel jabuke i odozgo testo. Peći na 200 stepeni 45-50 minuta. Ohladiti i izvrnuti kolač na poslužavnik.