LAGANI LETNJI RUČAK: Musaka sa tikvicama - najsočnije i najkremastije jelo koje prija baš svima (RECEPT)
17.07.2023.
09:05
Naučite da napravite najbolju musaku na svetu
Potrebno je:
- 1 veća tikvica
- malo soli
- 4 jaja
- 3 kašike brašna
- 3 kažike prezli
- 1 kašika kisele pavlake
- 50 ml mleka
- malo rendanog kačkavalja
- 1/2 pilećeg belog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 kašičica belog luka
- 1 kašičica suvog začina
- 1 ravna kašičica mlevene paprike
- malo ml bibera
- ulje
"SRPSKI TAJLAND" - celodnevni užitak od 300 DINARA na EGZOTIČNOM OSTRVU! Od lepote peska, vode i prirode DOSLOVNO STAJE DAH
"SRPSKI TAJLAND" - celodnevni užitak od 300 DINARA na EGZOTIČNOM OSTRVU! Od lepote peska, vode i prirode DOSLOVNO STAJE DAH
Dalila promenila boju OČIJU - LEKARI UPOZORAVAJU! 'Sočiva u boji povećavaju RIZIK za infekciju očiju i GUBITAK VIDA'
Dalila promenila boju OČIJU - LEKARI UPOZORAVAJU! 'Sočiva u boji povećavaju RIZIK za infekciju očiju i GUBITAK VIDA'
Priprema:
Meso iseći na krupnije komade pa ga staviti u blender. Dodati glavicu sečenog crnog luka, beli luk, začin, papriku, biber, 1 jaje i sve izblendirati. Možete izblendirati i celo belo meso. Tikvice iseći na tanke listiće posoliti da odstoji 10 min., pa procediti.
Provući kroz brašno, jaja i prezle i na jakoj vatri i ispohovati. Na dno tepsije ili đuveča staviti pola tikvica pa rasporediti meso. Odozgo pokriti ostatkom pohovanih tikvica. U činiju staviti 2 jaja, umutiti žicom sa pavlakom pa dodati mleko. Preliti preko musake i po želji staviti malo rendanog kačkavalja.