clear sky
19°C
21.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.611
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

LAGANI LETNJI RUČAK: Musaka sa tikvicama - najsočnije i najkremastije jelo koje prija baš svima (RECEPT)

17.07.2023. 09:05
Piše:
Srbija Danas
musaka
musaka / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Naučite da napravite najbolju musaku na svetu

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • malo soli
  • 4 jaja
  • 3 kašike brašna
  • 3 kažike prezli
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 50 ml mleka
  • malo rendanog kačkavalja
  • 1/2 pilećeg belog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 kašičica belog luka
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 ravna kašičica mlevene paprike
  • malo ml bibera
  • ulje 
"SRPSKI TAJLAND" - celodnevni užitak od 300 DINARA na EGZOTIČNOM OSTRVU! Od lepote peska, vode i prirode DOSLOVNO STAJE DAH

"SRPSKI TAJLAND" - celodnevni užitak od 300 DINARA na EGZOTIČNOM OSTRVU! Od lepote peska, vode i prirode DOSLOVNO STAJE DAH

Dalila promenila boju OČIJU - LEKARI UPOZORAVAJU! 'Sočiva u boji povećavaju RIZIK za infekciju očiju i GUBITAK VIDA'

Dalila promenila boju OČIJU - LEKARI UPOZORAVAJU! 'Sočiva u boji povećavaju RIZIK za infekciju očiju i GUBITAK VIDA'

Priprema:

Meso iseći na krupnije komade pa ga staviti u blender. Dodati glavicu sečenog crnog luka, beli luk, začin, papriku, biber, 1 jaje i sve izblendirati. Možete izblendirati i celo belo meso. Tikvice iseći na tanke listiće posoliti da odstoji 10 min., pa procediti.

Provući kroz brašno, jaja i prezle i na jakoj vatri i ispohovati. Na dno tepsije ili đuveča staviti pola tikvica pa rasporediti meso. Odozgo pokriti ostatkom pohovanih tikvica. U činiju staviti 2 jaja, umutiti žicom sa pavlakom pa dodati mleko. Preliti preko musake i po želji staviti malo rendanog kačkavalja.