scattered clouds
18°C
20.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

BRZI LETNJI KOLAČ SA ČOKOLADOM I ORASIMA: Naše bake su ga često pravile, topi se u ustima (RECEPT)

15.07.2023. 09:03
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Kolač sa čokoladom i orasima koji su naše bake često pravile. Ne iziskuje mnogo vremena za pravljenje, a veoma je ukusan.

Potrebno je:

mera šolja od 200 gr.

  • 3 jaja
  • 3-6 kašika šećera po želji
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 ravna kašičica cimeta
  • 1 šolja jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1/2 šolje ml. oraha 
MAJKA u ovom slučaju NE SME da prisustvuje KRŠTENJU DETETA! Ovo su običaji i sva verska pravila - a ovakvom GOZBOM možete navući prokletstvo

MAJKA u ovom slučaju NE SME da prisustvuje KRŠTENJU DETETA! Ovo su običaji i sva verska pravila - a ovakvom GOZBOM možete navući prokletstvo

"SRPSKI TAJLAND" - celodnevni užitak od 300 DINARA na EGZOTIČNOM OSTRVU! Od lepote peska, vode i prirode DOSLOVNO STAJE DAH

"SRPSKI TAJLAND" - celodnevni užitak od 300 DINARA na EGZOTIČNOM OSTRVU! Od lepote peska, vode i prirode DOSLOVNO STAJE DAH

Još je potrebno za fil:

  • 6 kašika vode
  • 6 kašika šećera
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr maslaca
  • 2 šolje oraha
  • 1 šoljica ml. keksa
  • malo ruma po želji 

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, jogurt, ulje i mlevene orahe. Sve izjednačiti i sipati u podmazan pleh koji ste posuli brašnom. Peći 30 minuta na 180 stepeni da se kolač odvoji od tepsije i porumeni. U šerpu sipati šećer i vodu, dodati maslac, čokoladu pa kad provri skloniti sa vatre pa ubaciti orahe i keks. Po želji dodati rum. Dobro izjednačiti. Istresti na prohlađen kolač a može i na vruć. Lepo izravnati pa posuti struganom čokoladom, ili orasima a može i glazura čokolade. Seći sasvim ohlađen.