clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PRAVIĆETE IH STALNO: Tradicionalni RECEPT za najbolje SARMICE OD ZELJA, ovaj sastojak MENJA SVE (VIDEO)

03.04.2022. 08:27
Piše:
Srbija Danas
bb
bb / Izvor: Foto: Jelena Petrović
Prijatno!

Sarmice od zelja imaju specifičnu, nenametljivu a neodoljivu aromu, u čemu ima mnogo posebnosti. 

UPOZORENJE LEKARA: Trudinice bi obavezno trebale da IZBEGAVAJU ovu hranu - mogu izazvati razne KOMPLIKACIJE

UPOZORENJE LEKARA: Trudinice bi obavezno trebale da IZBEGAVAJU ovu hranu - mogu izazvati razne KOMPLIKACIJE

JARCA čeka novo poznanstvo, dok je RAK preplašen za budućnost veze: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 3. dan APRILA

JARCA čeka novo poznanstvo, dok je RAK preplašen za budućnost veze: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 3. dan APRILA

Potrebno je:

  • 1 veća veza mladog zelja
  • veza mladog crnog i belog luka
  • 2  rendane šargarepe
  • 1 lonče  od 100 gr pirinca
  • ulje, ml. paprika
  • začin suvi ili so
  • ml. biber
  • 200 ml kuvanog maradajza
  • 1 kašičica brašna
  • 1 l vode 1 kašičica  sirećeta

bb
bb / Izvor: Foto: Jelena Petrović

Priprema:

Iseckati crni i beli luk, a šargarepu izrendati i sve propržiti. Ubaciti začin, so, mleven biber i mlevenu papriku  i sve izjednačiti.

 Zelje oprati i očistiti peteljke  i iseći deblji deo. U 1 l vode dodati 1 kašičicu sirećeta i malo soli, pa svaki list kratko provući kroz ključalu vodu. Pirinač obariti u vodi pa procediti. 

U pirinač ubaciti spremljen prženi luk  i šargarepu i sve izjednačiti. Na dasku raširiti list  zelja, sipati punu kašičicu nadeva, saviti ivice i uvjati sarmice.

Tepsiju podmazati, redjati u pleh. U šerpu sipati paradajz, pa dodati 100 ml vode i 2 kašike maslinovog ulja..

 Ubaciti 1 kašičicu brašna izmešati žicom i preliti sarmice. Staviti  u rernu na 220 stepeni 20 minuta da se zašeče. 

 

Piše:
Srbija Danas
03.04.2022. 08:27