Skip to main content
bakina kuhinja

BOGATA BAKLAVA SA ORASIMA, od gotovih kora: Starinski recept za najsočniju poslasticu koja se BRZO sprema

Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Jednostavan kolač koji se brzo sprema

Potrebno je za manju količinu:

  • Tanke gotove kore
  • 300 gr ml. oraha
  • 400 gr šećera
  • 400 ml vode
  • 1 limun
  • 2 vanilin šećera
  • ulje
PENASTA PUTER POGAČA: Neprevaziđeni recept iz bakine kuhinje koji može SVAKO da napravi (FOTO, VIDEO)

PENASTA PUTER POGAČA: Neprevaziđeni recept iz bakine kuhinje koji može SVAKO da napravi (FOTO, VIDEO)

STARINSKA TORTA pravi se za 15 minuta: Jednostavna je, ukusna i idealna za sve prilike (RECEPT)

STARINSKA TORTA pravi se za 15 minuta: Jednostavna je, ukusna i idealna za sve prilike (RECEPT)

Priprema:

Orahe samleti, tanku koru raširiti, premazati uljem pa saviti na pola. Ponovo saviti na pola i premazati i opet saviti i premazati. Po dužini rasporediti jednu punu kašiku oraha i zavijati u trougao kao u videu. Ređati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 30 minuta. 

bakina kuhinja
Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Dok se baklava peče napraviti sirup. U šerpu sipati šećer, vodu, vanilin šećer i pustiti da uvri i postane sirup. Pred kraj ubaciti krugove limuna. 

Pećenu vruću baklavu polako preliti sa vrućim sirupom. Ostaviti nekoliko sati da upije, najbolje noću.

 

Vremenska prognoza
Mist
7 Beograd