few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
eur
117.1544
usd
109.8288
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

BOGATA BAKLAVA SA ORASIMA, od gotovih kora: Starinski recept za najsočniju poslasticu koja se BRZO sprema

24.11.2022. 08:28
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Jednostavan kolač koji se brzo sprema

Potrebno je za manju količinu:

  • Tanke gotove kore
  • 300 gr ml. oraha
  • 400 gr šećera
  • 400 ml vode
  • 1 limun
  • 2 vanilin šećera
  • ulje
PENASTA PUTER POGAČA: Neprevaziđeni recept iz bakine kuhinje koji može SVAKO da napravi (FOTO, VIDEO)

PENASTA PUTER POGAČA: Neprevaziđeni recept iz bakine kuhinje koji može SVAKO da napravi (FOTO, VIDEO)

STARINSKA TORTA pravi se za 15 minuta: Jednostavna je, ukusna i idealna za sve prilike (RECEPT)

STARINSKA TORTA pravi se za 15 minuta: Jednostavna je, ukusna i idealna za sve prilike (RECEPT)

Priprema:

Orahe samleti, tanku koru raširiti, premazati uljem pa saviti na pola. Ponovo saviti na pola i premazati i opet saviti i premazati. Po dužini rasporediti jednu punu kašiku oraha i zavijati u trougao kao u videu. Ređati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 30 minuta. 

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Dok se baklava peče napraviti sirup. U šerpu sipati šećer, vodu, vanilin šećer i pustiti da uvri i postane sirup. Pred kraj ubaciti krugove limuna. 

Pećenu vruću baklavu polako preliti sa vrućim sirupom. Ostaviti nekoliko sati da upije, najbolje noću.

 

Piše:
Srbija Danas
24.11.2022. 08:28