Skip to main content
Novak i Jelena Đoković

"BOLELO JE, BILA SAM ANKSIOZNA": Jelena Đoković otkrila detalje braka sa Novakom - on je kao dete

Foto: MN Press
Otvorila dušu!

Novak i Jelena Đoković svoju ljubav neguju od srednjoškolskih dana. Upoznali su se preko zajedničkih prijatelja. On je imao tek 17 i puno snova, a Jelena, koja je 11 meseci starija od njega, takođe se bavila sportom. Novak je nebrojeno puta istakao da je Jelena njegova srodna duša, a njoj nije bilo lako da ga prati kroz sve životne borbe.

"Svaka prepreka sa kojom se suočimo nas ojača. Mi smo strastveni, zbog čega dolazi do razmimoliaženja. Trenutno sam posvećena majčinstvu i usporena, dok on ne želi da bude aktivan. Želi da putuje, da radi svašta, a ja ga onda upozorim da imamo dvoje dece i da moramo da im se prilgodimo",  rekla je Jelena koja stremi tome da živi smislen i ispunjen život., rekla je svojevremeno Jelena za magazin Story.

Trikovi koje SVAKA DOMAĆICA mora da zna: Evo kako da očistite zagorelu šerpu za manje od 10 minuta

Trikovi koje SVAKA DOMAĆICA mora da zna: Evo kako da očistite zagorelu šerpu za manje od 10 minuta

TEST OD 2 SEKUNDE, KOJI MOŽE DA VAM SPASE ŽIVOT: Veoma jednostavno saznajte da li vam prete OPAKE BOLESTI

TEST OD 2 SEKUNDE, KOJI MOŽE DA VAM SPASE ŽIVOT: Veoma jednostavno saznajte da li vam prete OPAKE BOLESTI

"Ne želim da radim stvari zato što mislim da moram da ih radim i da nemam izbora. Sada znam da imam izbor. Radim na svom telu jer želim da imam energije da bih živela sa smehom i smislom",  rekla je supruga najboljeg tenisera sveta, koja je istakla da Novak mnogo bolje vodi računa o sebi.

"O Novaku sam naučila da je sjajan u vođenju računa o sebi. Nekada sam mislila da je to sebično, a sada shvatam da nije, da to svi treba da radimo. Još učim kako da vodim računa o sebi. Tek kada se pobrinemo za sebe, imamo šta da ponudimo drugima", kaže Jelena kojoj je nekada smetalo to što je prepoznaju samo kao suprugu Novaka Đokovića.

"Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sma superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i dece, a onda sam morala da se suočim sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da moram da se posvetim sebi", rekla je i priznala da joj je majčinstvo potpuno promenilo život, kao i nju samu.

"Bila sam fokusirana na Noleta i njegove potrebe. Onda usledi period frustracije, kada shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Nisam mogla da usmerim frustracija na njega, jer nije on kriv za to, kriva sam ja i to je bio moj izbor, da mu se posvetim. Onda je došao Stefan koji me je potpuno prodrmao i zahvaljujući njemu shvatila sam da moram da povedem računa o sebi, jer da bih bila dobra mama, moram da budem dobro", bila je iskrena Jelena.

Jelena Đoković sa svojim pratiocima na Instagramu razgovarala je o veštinama roditeljstva i brojnim problemima sa kojima se majke svakodnevno suočavaju, ali tom prilikom podelila je i svoja iskustva.

Jedna od glavnih tema bilo je uspavljivanje dece, a Jelena je istakla da nije jedna od onih majki koje ninunaju svoje mališane.

- Nisam nikad uspavljivala decu na ruke jer sam imala babice koje su mi rekle da to ne radim. Ima roditelja koji to rade i to je sasvim okej, ja sam radila nešto sto je prirodno za moje rezonovanje, da ga recimo pustim da samostalno spava, a ne da ga ja nunam. Međutim to ne znači da vam dete neće nikad tražiti da ga nunate, evo recimo meni Tara sada sa dve i po godine to traži, ali ja ne posustajem. Teško je jako, jer je mnogo slatka i sva krene tako da se umiljava, ali šta da kažem, mame izdržite ako imate isti slučaj, jer je to za dobrobit svih - poručila je Jelena, koja je priznala da ne funkcioniše baš najbolje u situacijama kada ima manjak sna, što se odražava i na njen odnos sa Novakom.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd