clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NE BACAJTE PETELJKE OD TREŠANJA: Kada čujete koliko su ZDRAVE čuvaćete ih, a evo KAKO da ih PRIPREMITE

08.06.2022. 17:31
Piše:
Srbija Danas
trešnje
trešnje / Izvor: Shutterstock

Pomažu da izbacite višak tečnosti iz organizma.

Trešnje su omiljeno voće sezone i već je dostupno, ali ono što možda niste znali je da možete da iskoristite i peteljke od trešanja. 

Peteljke trešanja su jako dobre za bubrege i mokraćne kanale, a mogu pomoći i kod peska i kamena u bubregu. Priprema je vrlo jednostavna, ali zahteva da se peteljke dobro osuše.

S obzirom da pospešuje izbacivanje vode iz organizma, odličan je ukoliko želite da smršate i da se rešite celulita.

Trešnje
Trešnje / Izvor: Profimedia

Glumica (89) ima MUŽA koji je TRIDESET godina MLAĐI, a kada VIDITE kako IZGLEDAJU zajedno NEĆETE VEROVATI! (FOTO)

Glumica (89) ima MUŽA koji je TRIDESET godina MLAĐI, a kada VIDITE kako IZGLEDAJU zajedno NEĆETE VEROVATI! (FOTO)

Strelac u NEVOLJI, Ovan u SUKOBU sa SARADNICIMA - Škorpije neka se pripreme za TEŽAK DAN, a evo šta čeka ostale

Strelac u NEVOLJI, Ovan u SUKOBU sa SARADNICIMA - Škorpije neka se pripreme za TEŽAK DAN, a evo šta čeka ostale

Najbolje bi bilo da ih rasporedite na čistu krpu i ostavite da se suše, na tamnom i suvom mestu nekoliko dana. Povremeno ih rukama ratresite da se sa svih strana osuše.

Osušene peteljke bi najbolje bilo da čuvate u staklenoj tegli sa poklopcem. Kada želite da napravite čaj, jednostavno šaku peteljki prokuvajte u litri vode. 

trešnje
trešnje / Izvor: Profimedia/ilustracija

Poklopljena tečnost treba da odstoji sat vremena i zatim se procedi. Pije se 3-4 puta dnevno dok je još mlak, najbolje posle obroka, a možete ga zasladiti medom i po želji dodati malo limuna.