Sreda 29. nov 2023.
mršavljenje

Poptuno PRIRODNO izbacuju višak VODE, tope MASTI i eliminišu TOKSINE - Najbolji čajevi za gubitak KILOGRAMA

Foto: Profimedia
Uvek je dobro potražiti prirodne alternative kada je mršavljenje u pitanju, a biljni napitak može biti odličan izbor.

Gojaznost je problem, koji ne samo da ima zdravstvene posledice, već i te kako može da utiče i na mentalno zdravlje. Osobe koje su gojazne ili koje imaju višak kilograma, koji smatraju da im ne treba i da žele da ga se reše jednako su na neki način nezadovoljne. 

Uvek se savetuje da, kada krećete u borbu sa kilogramima, prvo birate prirodne načine. Donosimo vam listu čajeva koji vam mogu pomoći u toku gubitka kilograma.

Zeleni čaj – prvi na listi

Za zeleni čaj ste sigurno čuli i nije ni čudo, jer se zaista radi o delotvornom čaju, ne samo kada je problem gojaznosti u pitanju. Tačno je da zeleni čaj ima specifičan ukus, međutim, dobra stvar je što vrlo brzo daje rezultate, a sa druge strane pijući ga vi se vrlo brzo i naviknete na taj ukus. Zeleni čaj se koristi za mršavljenje zato što sadrži katehini, a upravo ovaj sastojak utiče na mršavljenje. Takođe, ovaj sastojak sprečava stvaranje novih masnih naslaga. Još jedna pozitivna stvar kod zelenog čaja jeste i činjenica da se konzumiranjem ovog čaja brže sagorevaju masti. Nije zgoreg podsetiti da ovaj čaj utiče i na jačanje imuniteta, pomaže ako imate zubobolju, smanjuje preveliku dozu stresa, čak se smatra i da zeleni čaj može dobro doći osobama sa kardio-vaskularnim problemima. Da li ste znali da zeleni čaj ima dozu kofeina, što znači da ovim čajem možete zameniti kafu. 

ZAŠTO IMAMO POTREBU DA ČUVAMO STARE STVARI? Ovaj POREMEĆAJ mnogi imaju, a SAMO OVAKO se rešava

ZAŠTO IMAMO POTREBU DA ČUVAMO STARE STVARI? Ovaj POREMEĆAJ mnogi imaju, a SAMO OVAKO se rešava

Manje poznati SIMPOMI RAKA - Bol koji se javlja u ovoj regiji, promene koje ćete brzo uočiti, jedna je specifična

Manje poznati SIMPOMI RAKA - Bol koji se javlja u ovoj regiji, promene koje ćete brzo uočiti, jedna je specifična

Čaj od koprive

Kopriva je biljka koja poseduje mnoge dobrobiti, a čaj od koprive je idealan za mršavljenje. Efekat čaja od korpive razlikuje se od efekta zelenog čaja. Za razliku od njega, čaj od koprive ne utiče na topljenje masnih naslaga. Ono što ćete osetiti nakon ispijanja ovog čaja jeste ubrzanje metabolizma. Na taj način vaše telo će se oslobađati metaboličkog otpada, te će moći bolje da radi i efikasnije da troši kalorije. Uvek je naravno najbolje birati proverene i domaće čajeve od koprive. Još jedna jako važna stvar za žene jeste i da ovaj čaj od korpive pomaže da se reguliše celulit. 

Crni čaj 

Crni čaj je takođe veoma poznat u narodu, a ljudi ga vrlo često mešaju sa zelenim čajem, zbog sličnog sastava. Za razliku od zelenog čaja, u crnom postoje takozvani flavonoidi. I to je ono što je nama važno, odnosno što je važno svima koji žele da smršaju, jer oni pomažu da se reguliše težina. Jednostavno je delovanje ovog čaja. Masti koje su nam nepotrebne izbacuju se iz organizma i pre nego što se apsorbuju i u tome je magija ispijanja ovog čaja. Po dozi kofeina, crni čaj se ne razlikuje od zelenom, pa je savet da malo smanjite kafu kada ga pijete ili da jednostavno kafu zamenite crnim čajem. 

čaj
Foto: Profimedia

Čaj od peršuna

Sada prelazimo na one možda malo manje poznatije čajeve, koji jednako dobro mogu da pomognu pri mršavljenju, odnosno u jednom segmentu. Ovo nije čaj koji se pije u kontinuitetu. Ovo je čaj potreban u onim momentima kada je potrebno da izbacite višak vode iz organizma. Po tome je peršun i poznat. I možda bi najbolje bilo da u svoj proces mršavljnja krenete upravo ovim čajem. Prvo izbacite sav višak vode, a onda nakon nekoliko dana pauze nastavite sa ostalim čajevima. 

Čaj od lovorovog lista 

Da, i čaj i od lovora može da posluži za skidanje kilograma. Ono što je potrebno da znate da ovo nije samo ubacivanje lovorovog lista u toplu vodu i čekanje list biljke otpusti sve dobre sastojke. U pitanju je mešavima različitih supstanci. Dakle, čaj od lovorovog lista delovaće samo ako ga pomešate sa jednom kašičicom zelenog čaja, i malo cimeta. Tada će biti najdelotvorniji. Možda vam se ovaj ukus najviše i svidi, ukoliko vam se ni crni ni zeleni čaj ne dopadaju.

lovor
lovor
Foto: Profimedia

Čaj od đumbira 

Đumbir je nadaleko poznat po mnogobrojnim lekovitim svojstvima. I naravno da je dobar i kada je skidanje kilograma u pitanju. Ovo je takođe jedan od čajeva za mršavljenje. Ono što je specifično kod čaja od đumbira jeste činjenica da će vam umanjiti tu želju za  hranom, a to je jedanako važno kao i sve ostalo, jer što pre regulišete ishranu i krenete da ne zadovoljavate vašu prekomernu potrebu za hranom tako često, dolazi do željenih rezultata. 

Čaj od sene 

Čaj od sene se preporučuje onim osobama koje imaju tzv „lenja creva“. Mnoge osobe koje se bore sa viškom kilograma imaju problem sa probavom. Nemogućnost odlaska u wc, prilično spor metabolizam i sve što ide uz to je čest problem. Ovo može da se reguliše čajem od sene. Bar ćete se osećati rasterećenije. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd