clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

VITAMINSKA BOMBA: Ovako PRIPREMLJENA KOPRIVA najzdravija je za organizam, potrebno je još par sastojaka

03.03.2023. 21:33
Piše:
Srbija Danas
Kopriva
Kopriva / Izvor: Profimedia

Daje energiju i podiže imunitet.

Čorba od koprive je definitvivno jelo koje treba konzumirati što češće budući da sadrži velike količine fosfora, mangana, kalijuma, magnezijuma, azota i kalcijuma, bogata je gvožđem i vitaminom C.

Ukoliko nemate običaj da pijete čaj od koprive, napravite savršenu ukusnu i veoma hranljivu čorbu od koprive, a za to će vam biti potrebno još nekoliko namirnica. 

Kopriva
Kopriva / Izvor: Profimedia

HRANA ZA DUGOVEČNOST - Pet namirnica koje vraćaju šećer u ravnotežu, osvežavaju i eliminišu holesterol

HRANA ZA DUGOVEČNOST - Pet namirnica koje vraćaju šećer u ravnotežu, osvežavaju i eliminišu holesterol

STRUČNJAK UPOZORAVA - VEOMA JE OPASNO! Greške sa grudnjakom koje prave sve žene, a ne znate koliko LOŠE utiču NA ZDRAVLJE!

STRUČNJAK UPOZORAVA - VEOMA JE OPASNO! Greške sa grudnjakom koje prave sve žene, a ne znate koliko LOŠE utiču NA ZDRAVLJE!

Recept za čorbu od zelja i koprive

Sastojci:

  • 2 veze želja
  • 300 g mladih listova koprive
  • šaka pirinča
  • veza peršuna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • ulje
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 kašičica soli
  • po želji pavlaka
  • 1 kašičica mlevene paprike

Priprema:

Očistite zelje i koprivu i stavite da se kuvaju na srednjoj vatri. Iseckajte na sitno crni luk, zagrejte ulje u većoj šerpi i dodajte luk, pa dinstajte na blagoj vatri. Izrendajte šargarepu, pa dodajte u luk. Dodajte mlevenu papriku, promešajte, pa sklonite sa vatre.

Skuvanu koprivu i zelje procedite, ostavite malo da s eohladi, pa iseckajte na sitno. U luk sipajte zelje i koprivu i zajedno sve dinstajte par minuta na blagoj vatri, pa posolite i promešajte. Dolijte pirinač i prelijte vodom.

Kuvajte oko 20 minuta dok pirinač ne bude skuvan, pa dodajte iseckani beli luk i iscekan peršun.

Ostavite da se kuva još par minuta. Poslužite po želji uz kašiku pavlake.