few clouds
17°C
20.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Najukusniji CVET! Baka Jela donosi NAJJEDNOSTAVNIJI recept za CVETNU POGAČU, evo šta je potrebno

27.08.2023. 07:24
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Veoma brzo se pravi i nije potrebno neko naročito umeće

Prelepog uzglda, a još lepšeg ukusa - cvet pogača je jednostavna za pripremanje i ne iziskuje puno vremena. Mekana kao pamuk, oduševiće svakog gosta!

LAGAN, BRZ I JEDNOSTAVAN! Prisetite se neprolazne vrednosti KOLAČA SA JABUKAMA, ali ga osvežite i jednim tajnim sastojkom

LAGAN, BRZ I JEDNOSTAVAN! Prisetite se neprolazne vrednosti KOLAČA SA JABUKAMA, ali ga osvežite i jednim tajnim sastojkom

UKUS GRČKE koji OPIJA! Svi smo čuli za onaj sa sirom i mesom, ali da li ste čuli za MLEČNI BUREK - oduševljava još od 1922. godine

UKUS GRČKE koji OPIJA! Svi smo čuli za onaj sa sirom i mesom, ali da li ste čuli za MLEČNI BUREK - oduševljava još od 1922. godine

Potrebno je:

  • 20 gr kvasca
  • kašičica sećera
  • 100 ml vode
  • 1 jaje
  • 300 ml mleka
  • malo soli
  • 700 gr brašna

Priprema:

Izmrviti kvasac, dodati sećer i sipati mlako, pa ostaviti dok se ne zapeni sve.

U vanglu sipati kvasac, mleko, dodati jaje, ulje, brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno 30 minuta da poraste. Istresti na st,o pa ga podeliti na 8 loptica, dok deveta ostaje malo veća. Otprilike oko 100 gr, a najveća 150 gr. Obraditi je u okrugle male loptice i pokriti na 15 minuta. Svaku lopticu pritisnuti stapićem za rostilj na sredini formirajuci 8 trouglova.

Svaki mali trougao zaseći makazama, pa onda i ivice i malo skupiti kao na snimku. Najveću ruzicu staviti u sredinu, ostale u krug. Pokriti da malo odmori, pa premazati žumancetom. Posuti susamom i krupnom solju. Peći na 180 stepeni C oko 40 minuta.

Pokriti krpom da omekne.

Uzivajte!