Skip to main content
Dalila Dragojević

Opada joj KOSA U PRAMENOVIMA: Dalila Dragojević OČAJNA zbog problema, a EVO šta može da bude UZROK

Foto: Youtube printscreen/Zadruga official
Postoji nekoliko razloga zašto se ovo dešava!

Drama između bračnog para Dragojević u "Zadruzi" ne prestaje. Nakon što je Dejan Dragojević završio u bolnici jer je lupao flaše i čaše sebi o glavu, njenova supruga Dalila takođe je pala u fazu nervnog rastrojstva, vrlo često pravi histerične ispade u rijalitiju, a cela ova situacija čini se počela je da utiče na njeno zdravlje, prvenstveno na kosu. 

Svi znamo koliko Dragojevićka pažnje posvećuje kosi koja joj je uvek bila zdrava i duga, ali izgeda da se ova situacija odrazila na izgled, je je kosa počela da opada u pečatima. U jednom videu se požalila zadrugarima kako ima ovaj problem zbog stresa koji doživljava svakodnevno, a ubrzo su usledili komentari gledalaca koji se nisu sa njom složili. 

Smatraju da joj kosa opada zbog agrasivnih tretmana, uvijanja, ispravljanja kose i zbog korišćenja prese i fena. Mnogi opet smatraju da je to zato što Dragojevićeva ne pere kosu dovoljno često. 

USNE, GRUDI, PODIZANJE JAGODICA: Sada su lepotice, a pogledajte kako su zadrugarke IZGLEDALE PRE OPERACIJA (FOTO)

USNE, GRUDI, PODIZANJE JAGODICA: Sada su lepotice, a pogledajte kako su zadrugarke IZGLEDALE PRE OPERACIJA (FOTO)

BOMBA ZA PROBAVU: Svako VEČE DVE KAŠČICE ovog SEMENA prokuvaj sa dva decilitra vode, PIJE se UJUTRU

BOMBA ZA PROBAVU: Svako VEČE DVE KAŠČICE ovog SEMENA prokuvaj sa dva decilitra vode, PIJE se UJUTRU

U prošloj sezoni dosta je pažnje izazvala njena izjava da kosu pere samo jednom nedeljno kod frizera, kao i njeno insistiranje da jednom nedeljno dobije frizerski tretman. 

U nastavku pogledajte koji su uzroci naglog opadanja kose. 

Telogen effluvium:

 Reč je o brzom i dramatičnom gubitku kose. Gusta, zdrava kosa se u roku od samo nekoliko nedelja smanjuje na 1 do 2 cm. Srećom, proces je reverzibilan. Vlasi kose opadaju zbog folikula koji su prerano ušle u završnu fazu ciklusa rasta. Nastaje nakon ozbiljnih infekcija, operacija, nedostatka proteina, zbog uticaja mnogih lekova kao sto su antikoagulansi, beta blokatori, diuretici, antiinflamatorni lekovi, antidepresivi, hormonska supstitucija sa progesteronom, vitamin A, pojedini lekovi za dijabetes itd.

Anagen effluvium

Reč je o znatnom gubitku kose tokom aktivne faze rasta. Gubitak nastupa najčešće nakon hemoterapije i radioterapije. Rezerzibilan je, ali ne uvek u potpunosti.

Alopecia areata

Alopecia areata je tip totalnog gubitka kose u regiji koja je zahvacena, a najcesce dolazi do gubitka kose u "pecatima". Nekada se razvije i totalni gubitak citave kose. Smatra se autoimunom bolescu. Pretpostavlja se da postoji neki "okidac" koji dovodi do toga da imuni sistem reaguje na jedan ili vise sopstevenih organa ili tkiva kao na strano telo. Najcesce dolazi do poboljsanja i ponovnog rasta kose unutar par meseci do jedne godine. Ako je veci gubitak kose (vise od pola poglavine) manje su sanse da ce kosa ponovo izrasti.

Jedna od pet osoba koja ima alopecia areatu razvice alopecia totalis (citav skalp bez kose), a jedna od deset ce razviti alopecia universalis (citav skalp i telo bez dlaka). Proces je ekstenzivniji ako se razvije u detinjstvu, ako zahvata vise od pola poglavine, ako osoba ima atopiski ekcem, ako je doslo do gubitka trepavica i obrva, ako je pozitivna porodicna anamneza za ovu bolest i za druge autoimune bolesti.

Trichotilomania

Jedan od mogućih uzroka gubitka kose leži i u neprekidnom povlačenju i čupanju kose. Ovaj uzrok se češće se javlja kod žena, a pre lečenja potrebna konsultacija psihijatra.

Trakciona alopecia

Uzrok ovog tipa opadanja kose je stalni stres kose zbog vrste frizure (na primer, konjskog repa ili punđe).

Bakterijske i gljivične infekcije (tinea capitis i dr.) takođe mogu biti uzrok gubitka kose.

 

 

 

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
25 Beograd