Skip to main content
hleb

NAJHRSKAVIJA KORICA: Napravite HLEB po bakinom receptu, BRZO i lako, kuća će ZAMIRISATI na divno pecivo (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Pratite instrukcije i rezultat će vas oduševiti

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za domaći hleb. 

Pomaže da SMRŠAŠ, ČISTI JETRU, PODSTIČE PROBAVU: Salata od maslačka je VEOMA LEKOVITA, evo kako se PRIPREMA

Pomaže da SMRŠAŠ, ČISTI JETRU, PODSTIČE PROBAVU: Salata od maslačka je VEOMA LEKOVITA, evo kako se PRIPREMA

Pored vežbi i HRANA JE VEOMA BITNA: Jogurt je jedna od njih, ali i ove NAMIRNICE su dobre za RAVAN STOMAK

Pored vežbi i HRANA JE VEOMA BITNA: Jogurt je jedna od njih, ali i ove NAMIRNICE su dobre za RAVAN STOMAK

Potrebno je:

  • 400 ml vode mlake
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 750 - 800 gr. brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 30 ml maslinovog ulja

hleb
hleb
Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U mlaku vodu izmrviti kvasac i dodati šećer i izmešati.  Ostaviti da zapeni pa dodavati  ulje, brašno i so. Prvo 700 gr. brašna, a posle po malo da testo bude sredne tvrdo. 

Dobro ga obraditi (oko 10 minuta) ostaviti da odmori. Istresti na dasku koju smo posuli brašnom. Obraditi rukama loptu. Okrugli pleh posuti brašnom može na dno pek papir i staviti loptu u pleh. 

Poprskati mlakom vodom prskalicom, a sitom malo prosejati brašna preko testa. Oštrim nožem poseći na par mesta pa pokriti 15 minuta. Rernu uključiti na 220 stepeni pa peći oko 45-50 minuta da hleb bude lagan i dobije finu hrskavu  koricu. 

Ako želite da omekne poprskajte ga vrućeg malo prskalicom pa pokrite krpom. Ja ga ostavljam otkriveno jer volim hrslav. Seći kad se ohladi. 

Mi nismo čekali sa jelom, ja volim onako vruć. Prelepo miriše i ima hrskavu koricu.

Ceo recept pogledajte na videu u prilogu.

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
21 Beograd