Fenomenalne ĆUFTE U PARADAJZ SOSU po bakinom receptu - Uz ovaj prilog dobijate KOMPLET RUČAK za danas
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za ćufte u paradajz sosu.
Ukoliko ste u potrazi za obrokom koji donosi toplinu domaće kuhinje i miris sveže spremljenog ručka, fenomenalne ćufte u paradajz sosu po bakinom receptu biće upravo ono što vam treba. Sočne ćufte u bogatom sosu, spremljene s puno ljubavi i pažnje, donose jednostavnost, ali i bogatstvo ukusa.
Ovaj ručak nije samo hranljiv, već je i podsvesno vezan za tradiciju koju mnogi od nas čuvamo. Nema potrebe za komplikovanim pripremama – uz ovaj recept, ručak je gotov brzo, a ceo dan je obeležen uživanjem u pravom, domaćem ukusu.
Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 jaje
2 kašike prezli
malo ml. paprike
ml biber
suvi začin ili so
ulje
Sos:
proceđeno ulje od ćufti
2 kašike brašna
200 ml kuvanog paradajza
300-350 ml vode
malo suvog začina
1/2 kašičice šećera
Priprema:
Mleveno meso treba još jednom samleti u nekom blenderu ili secku. Iseckati i luk crni i beli, dodati jaje, suvi začin, papriku, biber, prezle i sve lepo rukama izjednačiti.
Ruke premazati uljem pa vaditi komadiće i oblikovati male ćuftice i ređati u poslužavnik.
Pržiti poklopljene i povremeno okretati bar 30 minuta. Izvaditi na upijajuću salvetu. Ulje procediti pa u polovinu ulja dodati brašno pa ga pržiti da dobije krem svelu boju, sipati paradajz i vodu i mešati.
Dodati začin i šećer i mešati. Sos mora da provri. Dodavati vode toliko da sos mora biti ređi jer kad se ohladi dosta zgusne. Servirati i uživati u prelepom ukusu. Kao prilog možete dodati pire krompir i tako dobijate ukusan i zdrav ručak za sve ukućane.