clear sky
14°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

IDEALNO ZA DANE POSTA: Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo preukusno i zdravo JELO od POVRĆA

29.10.2022. 08:51
Piše:
Srbija Danas
hrana, povrće, čorba
hrana, povrće, čorba / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Predlog za današnji ručak!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavaljmo recept za jelo od povrća koje možete jesti i u toku posta. 

Rađaju, a NEMAJU MENSTRUACIJU, imaju savršen vid - Žene sa ovom BOJOM OČIJU su POSEBNE, imaju jak imunitet i DUGOVEČNE su

Rađaju, a NEMAJU MENSTRUACIJU, imaju savršen vid - Žene sa ovom BOJOM OČIJU su POSEBNE, imaju jak imunitet i DUGOVEČNE su

OVA TRI HOROSKOPSKA ZNAKA važe za NAJVEĆE VESELJAKE u Zodijaku! Da li ste među njima?

OVA TRI HOROSKOPSKA ZNAKA važe za NAJVEĆE VESELJAKE u Zodijaku! Da li ste među njima?

Potrebno je:

  • glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 šoljica graška
  • 1 veći cvet karfiola
  • 1 veći krompir
  • 2 paprike pečene ili sveže
  • 1 lončić od  100 gr pirinča 
  • malo začina
  • soli ml. biber
  • ulje

Priprema:

Luk, šargarepu iseckati i propržiti, dodati grašak, karfiol krompir na kockice papriku, opran pirinač. Sve izmešati dodati začina soli i naliti vode da ogrezne. Kuvati oko 30 min. da tečnost ispari, ali ne baš sasvim.

Staviti odozgo peršunov lis. Servirati toplo.

 Uz to spremiti i krem čorbicu od karfiola.

U šerpu sipati malo ulja i pola kašike brašna. Naseckati 3 čena belog luka pa propržiti da bude krem boje. Naliti vode pa kad provri spustiti cvetove karfiola. Kuvati 20 minuta pa štapom blenda izblendirati. Dodati začina i ml. bibera. Na kraju peršunov list. Vrhunska