POČNI DA TRČIŠ! Evo zašto je ZIMA NAJBOLJE VREME za TO, neće ti biti teško!
Prilog od bundeve
Potrebno je:
500 g bundeve
1 kašičica maslaca
1 kašika kisele pavlake
so, mleveni biber
suvi biljni začin
seckani peršun
maslinovo ulje
Očišćenu bundevu isecite na kocke i kuvajte desetak minuta u slanoj vodi dok ne omekša. Zatim procedite, začinite po želji, dodajte malo maslinovog ulja i seckanog peršuna, maslac, kiselu pavlaku i lagano umutite štapnim mikserom. Pire odlično ide uz ribu i zelenu salatu.
Sa cveklom i leblebijama
Potrebno je:
250 g kuvanih leblebija ili 1 konzerva
250 g cvekle
maslinovo ulje
sok od limuna
so, biber
-suvi biljni začin
Cveklu možete da skuvate, ali je ukusnija ako je ispečete u rerni. Skuvane leblebije ili iz konzerve sitno sameljite dok ne dobijete pire, dodajte cveklu i dobro umutite. Na kraju dodajte nekoliko kašika maslinovog ulja, malo soka od limuna, so, biljni začin, biber po ukusu i dobro promešajte.