clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Idealna za PUŠAČE - Napravite SMESU koja ČISTI PLUĆA od nikotina, uzme se kašičica svako jutro

05.10.2022. 15:47
Piše:
Srbija Danas
pluća
pluća / Izvor: Shutterstock
Pre doručka!

Ukoliko ste pokušavali da ostavite pušenje, ali vam nije pošlo za rukom, bilo bi dobro da povremeno da očistite pluća od dejstva nikotina. Za to vam preporučujemo prirodnu mešavinu za koju će vam biti potrebno nekoliko sastojaka.

Po ovome se prepoznaju NATPROSEČNO INTELIGENTNI - Evo kako da znate da li ste i vi među njima 

Po ovome se prepoznaju NATPROSEČNO INTELIGENTNI - Evo kako da znate da li ste i vi među njima 

Stiže nam KRVAVI PUN MESEC: Mnogima će donestI RASPAD postojećih odnosa, a evo šta SVI MORAJU DA URADE

Stiže nam KRVAVI PUN MESEC: Mnogima će donestI RASPAD postojećih odnosa, a evo šta SVI MORAJU DA URADE

Da li GREŠITE kada PERETE PEČURKE? Evo kako ih PRAVILNO pripremiti za termičku obradu da bi sačuvale ukus

Da li GREŠITE kada PERETE PEČURKE? Evo kako ih PRAVILNO pripremiti za termičku obradu da bi sačuvale ukus

Sastojci:

  • đumbir
  • beli i crni luk - imaju jaka antikancerogena svojstva i prveniraju respiratorne infekcije
  • kurkuma  - koja je prepuna vitamina, minerala i omega-3 masnih kiselina

pušenje
pušenje / Izvor: Profimedia

Recept:

  • 400 grama luka i čen belog luka
  • 1 litra vode
  • 400 grama šećera
  • 2 kašičice kurkume
  • komad đumbira veličine palca (nariban)

Priprema:

Stavite šećer u vodu i zagrijte na laganijoj vatri. Dodajte luk narezan na veće komade i đumbir koji ste naribali. Kad voda provri, dodajte kurkumu, smanjite vatru i ostavite da se još malo kuva. Kad se smesa prepolovi, ocedite je i tečnost iz nje stavite u staklenu čašu ili vrč. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u frižider.

Kako konzumirati?

Uzimajte po dve manje kašičice svako jutro na prazan želudac i dva sata nakon večere.

 

Piše:
Srbija Danas
05.10.2022. 15:47