clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
eur
117.1643
usd
109.4482
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

INFUZIJA za zaštitu od PREHLADE i GRIPA! napravite sami brz i zdrav napitak i ZAŠTITITE IMUNITET

04.12.2022. 19:04
Piše:
Srbija Danas
med
med / Izvor: Profimedia
Medenu infuziju možete uzimati na kašiku kad god osećate da vas pecka u grlu ili počinje da vas tera na kašalj, ali je možete uzimati i preventivno.

Kombinacija belog luka, đumbira i meda već odavno se koristi u narodnoj medicini kao prirodna pomoć kod infekcija respiratornog sistema.

Zahvaljujući finoj slatkoći i gustoći meda, više ćete uživati u samom ukusu ove zdrave mešavine nego kada biste uzimali, recimo, tinkturu, mada je i ona vrlo delotvorna.

10 KILOGRAMA MANJE za samo MESEC DANA - Ovo je stroga dijeta Nataše Bekvalac

10 KILOGRAMA MANJE za samo MESEC DANA - Ovo je stroga dijeta Nataše Bekvalac

GOCA TRŽAN IDE NA LIPOSUKCIJU STOMAKA? Pevačica progovorila o estetskim operacijama

GOCA TRŽAN IDE NA LIPOSUKCIJU STOMAKA? Pevačica progovorila o estetskim operacijama

Medenu infuziju možete uzimati na kašiku kad god osećate da vas pecka u grlu ili počinje da vas tera na kašalj, ali je možete uzimati i preventivno.

Isto tako, možete je dodavati u topli čaj koji će se vrlo brzo pretvoriti u superzdravi zimski imunonapitak.

Osim što je prirodno slatka, ova mešavina meda i biljaka je ujedno pikantna zahvaljujući đumbiru i pomalo intenzivnog ukusa zahvaljujući belom luku. Njenoj posebnoj aromi, ali i delotrovnim  svojstvima, uveliko idoprinose i mediteranski začini, ruzmarin i majčina dušica. 

med
med / Izvor: Profimedia

Recept za medenu infuziju 

Sastojci:

komadić đumbira (dužine 2,5 cm)

4 manja čena belog luka

po 2 stabljike svežeg ruzmarina i majčine dušice (ako ne nađete, uzmite sušeno bilje) 

220 g sirovog meda

Ruzmarin
Ruzmarin / Izvor: Profimedia

Priprema:

Narendani đumbir i beli luk stavite u čistu teglu srednje veličine pa im dodajte grančice ruzmarina i majčine dušice – po potrebi grančice prepolovite kako bi stale u teglu. Zatim prelijte medom, poklopite i ostavite da odstoji nedelju-dve, najbolje negde uz osunčani prozor. Što duže ostavite infuziju da odstoji, to će ukusi i mirisi biti intenzivniji. Svaki dan malo okrenite teglu kako bi med bolje prožeo biljke. Potom procedite i vaša medena infuzija je gotova. Čuvajte je na tamnom mestu dobro poklopljenu. Najbolje je iskoristiti je u roku od godinu dana, piše alternativa za vas.

Piše:
Srbija Danas
04.12.2022. 19:04