Skip to main content
devojka

"Imala sam problem sa SUVOĆOM VAGINE, otišla sam kod GINEKOLOGA, nisam mogla da verujem u ČEMU je PROBLEM!"

Foto: Profimedia
Ovo mnoge žene rade!

Svaka žena koja vodi računa o svojoj higijeni, zna koliko je važno voditi računa i o higijeni vagine. Ukoliko ovo radite na odgovarajući način, ne biste trebali da imate ginekoloških problema, kakvi su obilan sekret, koji neprijatno miriše, bakterijske ili virusne infekcije, pa čak i suvoća vagine. U ovom slučaju bi sve trebalo da funkcioniše kako treba, osim ukoliko nije reč o nekim ozbiljnijim problemima. 

Međutim, šta se podrazumeva pod pravilnom higijienom vagine. Mnoge žene kod kuće imaju irigatore koji služe za ispiranje. Za one koji ne znaju ovo pomagalo se sastoji od kantice i creva. U kanticu se sipa voda u koju se doda jod ili neko drugo sredstvo za ispiranje, a zatim se kroz crevo koje je prikačeno za kanticu ovaj sadržaj sprovede do unutrašnjosti vagine koja se ovako ispira. 

OČEKUJTE OLUJU SA GRMLJAVINOM: Pomračenje KRVAVOG MESECA dobro će PROTRESTI ova tri znaka

OČEKUJTE OLUJU SA GRMLJAVINOM: Pomračenje KRVAVOG MESECA dobro će PROTRESTI ova tri znaka

UMOR, glad i visok pritisak: Naša PEVAČICA Ima ozbiljan ZDRAVSTVENI PROBLEM, počinje sa ovim SIMPTOMIMA

UMOR, glad i visok pritisak: Naša PEVAČICA Ima ozbiljan ZDRAVSTVENI PROBLEM, počinje sa ovim SIMPTOMIMA

Ipak, podeljena su mišljenja kada je reč o efikasnosti ovog metoda. Neki ginekolozi ga preporučuju, a mi vam sada prenosimo iskustvo devojke koja je koristila irigator zbog čega je počela da oseća promene. 

"Od kako sam prvi put otišla kod ginekologa pre deset godina, koga više ne posećujem, sada je u penziji, počela sam da koristim irigator. Ispirala sam se svaki put nakon kupanja u bazenu, nakon polnog odnosa ili kada bih osetila potrebu zbog povećane sekrecije. Nekada bih u vodu dodala jod, a nekada bih se ispirala samo vodom. Međutim, posle izvesnog vremena sam počela da osećam promene u smislu neprijatnih senzacija i prevelike suvoće, koja je posebno dolazila do izražaja tokom polnog odnosa. 

kupanje
kupanje
Foto: Profimedia

Otišla sam kod moje doktorke, nakon pregleda mi je rekla da su mi zidovi vagine previše tanki. Pitala sam je da li to možda ima veze sa suvoćom koju osećam, a ona me je pitala kako održavam higijenu. Kada sam joj rekla, odgovorila mi je da je to upravo zbog rutina na koju sam navikla, kao i da odmah moram da prestanem sa ovim. 

Prema njenim rečima ovo ne samo da nije dobro za vaginalnu floru, već i može dovesti do raznih infekija, budući da je irigator iako ga nakon korišćenja operete uvek podložna baza za gomilanje bakterija. 

Zbog ovoga je potrebno da ga redovno sterilišete i držite u sterilnoj sredini, što nije moguće u kućnim uslovima. 

Nakon ovoga sam prestala da koristim irigator, a jedino što trenutno koristim za vaginu jesu veoma blage kupke namenjene za intimnu regiju koju mi je doktorka preporučila, kao i vaginalete koje koristim po potrebi."

Iako se irigator u ovom slučaju pokazao kao nefikasan, pre nego što ga bacite u kantu, konsultujte se i vi sa vašim ginekologom, kako biste čuli još njegovo mišljenje. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd