JAJA UVEK TREBA DA SE ČUVAJU VAN FRIŽIDERA! Kuvar otkrio zašto je ovo JAKO BITNO
Bitno je da ih držite na nekom hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne menja naglo.
Popularni britanski kuvar Džejms Martin savetuje da se jaja ne drže u frižideru jer im to, kaže, utiče na ukus.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/12/01/screenshot_from_2022-12-01_18-31-10.jpg?itok=N3avF8yE)
ISPROBAJTE BRZI TEST sa MALIM PRSTOM! Ukoliko ne možete da uradite OVO, preti Vam MOŽDANI UDAR
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398771/profimedia-05183412011.jpg?itok=kUUlsoq4)
SAMO 10 MINUTA DNEVNO radite OVU VEŽBU sa rukama da zaštitite Vaše SRCE i poboljšate PAMĆENJE
- Razlog je to što jaja ‘upijaju’ miris pa i ukus druge hrane u frižideru, što može uticati na njihov ukus - objasnio je.
Naime, ljuska od jaja je porozna pa zato može lako pokupiti druge mirise, a to ovaj kuvar, kako kaže, često u svom restoranu iskoristi da poboljša omlet.
- Kad imam npr. tartufe, stavim ih u posudu s pirinčem i na vrh stavim jaja pa sve poklopim prozirnom folijom i ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pored tartufa i samo s njima napravim kajganu, ona će imati ukus kao da je napravljena s tartufima – rekao je Džejms za Express, prenosi Krstarica.
Prema Agenciji za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u frižideru, ali, ako prema savetu ovog kuvara, to želite da izbegnete, bitno je da ih držite na nekom hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne menja naglo.