Četvrtak 22. feb 2024.
jaja

Jaja NISU ZDRAVA ukoliko se kombinuju sa OVIM NAMIRNICAMA - Svi zdravstveni benefiti padaju u vodu

Foto: Youtube printscreen/Back To The Basics
Jaja su izuzetno zdrava i hranljiva i pravi su izbor ukoliko ste na dijeti ili vodite računa o ishrani. Međutim, veoma je važno sa kojim namirnicama ih kombinujete, jer u slučaju da su u pitanju mesne prerađevine ili prženi krompir, sve prednosti ove namirnice padaju u vodu.

Jaja sadrže mnoštvo hranjivih sastojaka. Pružaju brojne zdravstvene prednosti jer su dobar izvor proteina i mogu pomoći u smanjenju upale, poboljšanju zdravlja kostiju, a doprinose i zdravlju mozga.

Jedu se za doručak, nakon treninga ili kao međuobrok, a mogu se spremiti na brojne načine - kuvana, "na oko" i kajgana. Ipak, treba pripaziti na namirnice koje jedete uz jaja. Samo zato što su zdrava, ne znači da ih možete kombinovati sa nezdravim sastojcima.

Siguran ZNAK DA SE POKVARIO - Ovako izgleda KISELI KUPUS koji morate baciti, nije više za jelokiseli kupus

Siguran ZNAK DA SE POKVARIO - Ovako izgleda KISELI KUPUS koji morate baciti, nije više za jelo

Pomažu kod gastritisa, ZATVORA i BRONHITISA, prehlade i GRIPA - Kombinacije voća i začina koje daju NAJZDRAVIJE SOKOVEsok

Pomažu kod gastritisa, ZATVORA i BRONHITISA, prehlade i GRIPA - Kombinacije voća i začina koje daju NAJZDRAVIJE SOKOVE

- Zbog visokokvalitetnih belančevina i vitamina B koje sadrže, nema sumnje da jaja mogu biti deo zdrave i uravnotežene prehrane. Ali, kada se jedu uz hranu bogatu mastima, natrijumom i drugim nezdravim sastojcima, sve to pada u vodu - rekla je dijetetičarka Lauren Manaker.

doručak
doručak
Foto: Shutterstock

Jaja se često jedu uz kobasice i prženi krompir. Takva hrana puna je zasićenih masti i soli.

- Kad odlučite da jedete jaja, svakako ih jedite uz druge hranjive namirnice poput avokada, hleba od žitarica od celog zrna i povrća - upozorila je Manaker.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd