Jednostavan, a veoma ukusan KOLAČ OD KEKSA I JAGODA pravi se za 10 minuta - Bez kuvanja i pečenja, idealan za Uskrs
Najsočniji voćni kolač od jagoda i keksa, pravi se bez kuvanja i pečenja
Ako tražite brz, osvežavajuć i efektan dezert za prazničnu trpezu, ovaj kolač od keksa i jagoda biće pravi hit – naročito za Uskrs! Priprema traje svega deset minuta, ne zahteva rernu ni šporet, a rezultat je lagan i sočan kolač koji osvaja na prvi zalogaj. Savršen je za trenutke kada vam treba nešto slatko, a nemate puno vremena. Kombinacija osvežavajućih jagoda, kremastog fila i omiljenog keksa čini ovaj recept savršenim spojem ukusa i jednostavnosti.
U nastavku otkrijte kako da brzo i lako pripremite ovaj nepečeni kolač koji će svi gosti pamtiti – idealan za prolećne praznike i porodična okupljanja.
Potrebno je za deo sa keksom:
300 grama mlevene plazme
200 grama otopljenog margarina
3 kašike šećera u prahu
5 kašika soka od pomorandže
Potrebno za fil:
400 ml slatke pavlake
250 grama maskarpone sira
3-4 kašike šećera u prahu
400 grama jagoda
Priprema:
Napravite biskvit tako što ćete umešati keks, maslac, šećer i sok od pomorandže. Utisnite biskvit u kalup, a onda napravite fil.
Umutite slatku pavlaku, dodajte sir i sve umutite. Dodajte šećer i sitno seckane jagore. Fil stavite preko biskvita, ohladite, isecite i poslužite.