Skip to main content
čaj

KAŠALJ PRESTAJE ISTOG MOMENTA: Prirodan sirup od DVA sastojka-prodisaćete i izbaciti sve viruse iz organizma!(RECEPT)

Foto: Shutterstock
Ovaj prirodni lek umiruje kašalj, curenje iz nosa, upalu grla i smiruje simptome mnogih drugih upalnih stanja

Luk je veoma hranjiva i zdrava namirnica. U sebi sadrži sumporna jedinjenja, pektin i glukokinine sa antibakterijskim dejstvom. Takođe bogat je izvor folne kiseline, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, hroma, gvožđa, dijetalnih vlakana i joda koji imaju antiinflamatora i antivirusna svojstva. Međutim, sastav luka, koji ga čini toliko lekovitim je sadržaj vitamina A, B1, B2, PP, C i fitoncida, koji čine moćnu kombinaciju kada je odbrana vašeg organizma u pitanju.

Vitamin A pomaže u održavanju pravilnog funkcionisanja imunog sistema i zajedno sa vitaminom B2 osigurava pravilno funkcionisanje sluznice i disajnih puteva. Vitamin C pojačava imunološki odgovor organizma, skraćuje trajanje prehlade i podstiče rast i efikasnost imunoloških cćelija, a podstiče i povećanje količine interferona, koji ima antivirusno dejstvo.

JESENJA DETOKSIKACIJA ORGANIZMA: Uradite je OVAKO i imunitet će biti jači, a vi ćete biti lakši i raspoloženiji!

JESENJA DETOKSIKACIJA ORGANIZMA: Uradite je OVAKO i imunitet će biti jači, a vi ćete biti lakši i raspoloženiji!

Mirisni dim TAMJANA ČISTI PROSTOR, smiruje živce: Prirodno dezinfekciono sredstvo PROTIV VIRUSA

Mirisni dim TAMJANA ČISTI PROSTOR, smiruje živce: Prirodno dezinfekciono sredstvo PROTIV VIRUSA

Fitocide karakterišu snažna antibakterijska svojstva, oni onemogućavaju razvoj i širenje virusa u organizmu i uspešno se bore čak i sa tuberkulozom.

Sirup od luka je vrlo jednostavan za pripremu, jeftin je, zdrav i može se davati i odraslima i deci. Preporučuje se kod kašlja, smanjenja mukusa (količine sluzi akumulirane u disajnim organima), smanjenja telesne temperature i drugih upalnih procesa, posebno gornjih i donjih respiratornih puteva. Luk ubrzava i cirkulaciju, čime pospešuje znojenje i izbacivanje toksina i virusa iz organizma.

Recept za sirup od luka:

  • 1 glavica velikog crnog luka
  • 2-3 kašike šećera ili meda

kašalj
kašalj
Foto: Profimedia

Isecite luk na manje kockice i dodajte šećer ili med. Ostavite da stoji poklopljeno nekoliko sati. Nakon 3-4 sata procedite 4-5 ml sirupa. Najbolje je svaki dan praviti novi sirup, jer od stajanja nestaju nutritivne vrednosti.

Sirupu od crnog luka možete dodati i čen izgnječenog belog luka, koji će pružiti dodatnu pomoć u borbi protiv virusa i bakterija. Sirup konzumirajte tri puta dnevno po kašiku (5 ml).

 

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd