Skip to main content
doktor

KINESKI BIOLOŠKI SAT BEZ GREŠKE POKAZUJE ŠTA NIJE U REDU U TELU: Saznajte koji vam ORGAN NE RADI dobro

Foto: Profimedia
Ukoliko postoji bilo kakav problem ili disbalans u vašem telu, na ovaj način ćete to otkriti.

Drevna kineska medicina stvorila je kineski biološki ili telesni sat koji vam može pomoći da doznate u kakvom vam je stanju organizam i koji organi ne rade kako bi trebali. Kineski biološki sat pokazuje intervale u kojima energija cirkuliše kroz telo i nivo najveće energije u nekom području svaka dva sata. Ako s tim delom organizma imate probleme, u to doba dana osetićete simptome.

Sveukupno postoji 12 meridijana, od kojih svaki pripada nekom većem organu, a pripadajući su organi: pluća, debelo crevo, želudac, slezina, srce, tanko crevo, bešika, područje oko srca, bubrezi, dvanaestopalačno crevo, žuča kesa i jetra.

NAKON 24 SATA VIDLJIVI REZULTATI: Čaj za mršavljenje za kojim su svi poludeli pravi se od samo 3 SASTOJKA

NAKON 24 SATA VIDLJIVI REZULTATI: Čaj za mršavljenje za kojim su svi poludeli pravi se od samo 3 SASTOJKA

UOČITE PROBLEM NA VREME: Ove promene na MLADEŽIMA su opasne, a evo kako ih prepoznati

UOČITE PROBLEM NA VREME: Ove promene na MLADEŽIMA su opasne, a evo kako ih prepoznati

Meridijani deluju na 24 sata, podeljeni na 12 dvosatnih intervala. Zbog toga lekari u Kini svoje pacijente prvo pitaju u koje su doba dana osetili simptome. Na temelju tog podatka doktro može znati što je uzrok zdravstvenog problema. Pratite svoj biološki sat i zapišite vreme dana kada osetite simptome. Takođe, zabeležite vreme dana kada imate najviše energije i u koliko se sati budite noću, što takođe može upućivati na problem u određenom delu tela.

Vreme maksimalne funkcije:

Od 1 do 3 h JETRA: (detoksifikacija, mišići i oči) Od 3 do 5 h PLUĆA (koža) Od 5 do 7 h DEBELO CREVO (asimilacija, eliminacija, koža) Od 7 do 9 h ŽELUDAC (limfa, hrana i probava) Od 9 do 11 h SLEZINA, GUŠTERAČA (limfa, hrana i probava) Od 11 do 13 h SRCE (arterije, cirkulacija krvi) Od 13 do 15 h TANKO CREVO (probava, asimilacija, arterije) Od 15 do 17 h MEHUR (kosti, zubi, eliminacija, čišćenje) Od 17 do 19 h BUBREZI (kosti, zubi, uši, filtracija, eliminacija) Od 19 do 21 h SRČANI OMOTAČ (stezanje krvnih žila) Od 21 do 23 h TROSTRUKI GREJAČ (termoregulacija) Od 23 do 1 h ŽUČ (probava, mišići, oči)

Vreme minimalne funkcije ili odmora:

Od 1 do 3 h TANKO CREVO (probava, asimilacija, arterije) Od 3 do 5 h MEHUR (kosti, zubi, eliminacija, čišćenje) Od 5 do 7 h BUBREZI (kosti, zubi, uši, filtracija, eliminacija) Od 7 do 9 h SRČANI OMOTAČ (stezanje krvnih žila) Od 9 do 11 h TROSTRUKI GREJAČ (termoregulacija) Od 11 do 13 h ŽUČ (probava, mišići, oči) Od 13 do 15 h JETRA (detoksifikacija, mišići, oči) Od 15 do 17 h PLUĆA (koža) Od 17 do 19 h DEBELO CREVO (asimilacija, eliminacija, koža) Od 19 do 21 h ŽELUDAC (limfa, hrana, probava) Od 21 do 23 h SLEZINA, GUŠTERAČA (limfa, hrana, probava) Od 23 do 1 h SRCE (arterije, cirkulacija krvi)

organi
organi

Kada je jedan organ na svom vrhuncu energije, onaj na suprotnoj strani biološkog sata (12 sati razlike) nalazi se na najnižem energetskom nivou.

Npr. između jedan i tri sata jetra dostiže svoj vrhunac, a tanko crevo je na najnižem nivou energije.

Zato, ako jedemo kasno noću, hrana se ne apsorbuje dobro u tankom crevu, znači, treba izbegavati neke aktivnosti u vreme kad je energija organa uključenog u tu aktivnost najniža.

Ako postoje bolesti viška energije koji opterećuju dotični organski sistem, oni u to vreme pokazuju najjače simptome i to je vreme pogodno da se uzimaju sredstva za smanjenje suvišne energije.

Ako naprotiv dotični organi u to maksimalno vreme pokazuju slabost treba ih jačati.

Prirodna medicina raspolaže sa mnoštvom sredstava kojima se može intervenisati i u slučaju viška, kao i manjka energije bilo akupunkturom, homeopatijom, lekovitim biljem, kao i drugim sredstvima.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd