moderate rain
15°C
12.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PRAVO IZ BIOSKOPA: Ovo je sjajan trik kako da vam NIKADA više ne ZAGORE kokice, caka je u OVOJ stvari

30.01.2022. 14:46
Piše:
Srbija Danas
kokice
kokice / Izvor: Profimedia

Zagorele kokice su glavni razlog zašto ljudi odustaju od njihove pripreme kod kuće

Kokice su definitivno omiljena grickalica, a njihove prednosti u odnosu na druge slične namirnice, jesu to što se lako pripremaju kod kuće i to što su mnogo zdravije, ako se spreme na pravi način.

Iz jednog veoma prostog i opravdanog razloga, ljudi ipak odustaju od pripremanja kokica kod kuće.

JARAC ima probleme u komunikaciji, a OVAN bere plodove svog rada: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 30.01

JARAC ima probleme u komunikaciji, a OVAN bere plodove svog rada: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 30.01

NOVA MIS SRBIJE: Evo ko je Anja, lepotica koja će nas predstavljati u svetu (FOTO)

NOVA MIS SRBIJE: Evo ko je Anja, lepotica koja će nas predstavljati u svetu (FOTO)

Pevačici DRUGI PUT dijagnostikovan RAK: Posle tri godine je izlečili, a onda USLEDIO PAKAO - BOLEST se VRATILA

Pevačici DRUGI PUT dijagnostikovan RAK: Posle tri godine je izlečili, a onda USLEDIO PAKAO - BOLEST se VRATILA

Naime, one lako zagore. Pored toga, usled zagorevanja kokica, često bude upropašćena i sama šerpa u kojoj se spremaju, pa postaje neupotrebljiva.

Kokice
Kokice / Izvor: Profimedia

Na vašu sreću, ovaj problem lako može da se reši, a vi ćete nakon ovog teksta moći da uživate u svojoj omiljenoj zanimaciji za zube, uz omiljeni film.

Prvo, potrebno je da kokice spremate u šerpi ili loncu sa debljim dnom, kako biste umanjili mogućnost zagorevanja. U toj šerpi ili loncu (zapremine od 3 l, na primer) zagrejte 3 kašike ulja.

Kada se ulje zagreje, ubacite nekoliko zrna kukuruza i pokrijte šerpu poklopcem. Dakle, nemojte ubaciti odmah sav kukuruz nego samo nekoliko zrna.

Kada se ovaj kukuruz pretvori u kokice, izvadite ga i dodajte kukuruz u većoj količini, ali tako da prekrije dno, a ne da se gomila. Kada to uradite, na 30 sekundi sklonite šerpu sa vatre, pa je vratite.

Na taj način, sav kukuruz će se ravnomerno iskokati, tako da neće biti zagorelih kokica.

Preporučuje se da šerpu u toku pripreme kokica, s vremena na vreme protresete i povremeno malo podignete poklopac kako bi para izašla, a kokice ostale hrskave.

kokice
kokice / Izvor: Profimedia

Kada se pucketanje proredi, ugasite ringlu i kokice odmah prebacite u činiju. Još jedna preporuka je da kokice ne solite, kako bi bile zdravije, i da ih spremate u što manjoj količini ulja.