clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Najsočniji ČOKOLADNI KOLAČ iz BAKINE kuhinje: Sastojci će vas ODUŠEVITI, obradujte ukućane poslasticom

04.12.2021. 08:25
Piše:
Srbija Danas
kolač
kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Idealna za subotu i vikend porodično okupljanje...

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za savršeni kolač koji sadrži sve da što je potrebno da jedna poslastica bude savršena, tu puding od čokolade, orasi, keks i još nekoliko veoma aromatičnih sastojaka.

Muči vas NADUTOST? Gastroenterolog otkriva rešenje ovog problema!

Muči vas NADUTOST? Gastroenterolog otkriva rešenje ovog problema!

Kardiolog upozorava: Ako imate jedan od ovih simptoma možete da doživite MOŽDANI I SRČANI UDAR, evo kako to da sprečite!

Kardiolog upozorava: Ako imate jedan od ovih simptoma možete da doživite MOŽDANI I SRČANI UDAR, evo kako to da sprečite!

Potrebno je:

  • 200 ml. vode
  • 3-4 kašike šećera
  • 6 kašika brašna + 70 gr
  • 2 kašike seckanih oraha
  • 1 kašika pudinga od čokolade
  • 1 kašika džema (može bilo koji) 100 gr ml.
  •  oraha ili keksa 1 kašicica cimeta
  • 100 gr suvog groždja u rumu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 praška za peciva

Nadev:

  • 100 gr margarina posnog
  • 2-3 kašike šećera u prahu
  • 100 gr mlevenog keksa
  • malo soka
  • 50 gr pečenih seckanih oraha 3 štangle otopljene bele čokolade

Priprema: U vanglicu sipati vodu dodati sve nabrojane sastojke pa izmešati. Pleh odložiti pek papirom i sipati tresto. Peći na 200 stepeni C oko 40-45 min.. Kolač je vrhunsko kvalitateta, tako mirisanm rastresit prelep nema razlike...

Uživajte