clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Najukusniji i NAJMEKŠI kolač po BAKINOM receptu: Potrebno vam je par sastojaka, a JEDAN svi obožavaju

06.05.2021. 15:33
Piše:
Srbija Danas
kolač
kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Reč je o čokoladi...

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo kolač sa sastojcima koji garantuju da će biti ukusan i omiljen kod svih članova porodice. 

PROVERITE ŠTITNU ŽLEZDU kod kuće: Sve što vam je potrebno su OGLEDALO I ČAŠA VODE!

PROVERITE ŠTITNU ŽLEZDU kod kuće: Sve što vam je potrebno su OGLEDALO I ČAŠA VODE!

Spas ZA BILJKE: Koru BANENE nemojte bacati, odlično je ĐUBRIVO, a uz to OPRAVLJA KOŽU, izbeljuje zube...

Spas ZA BILJKE: Koru BANENE nemojte bacati, odlično je ĐUBRIVO, a uz to OPRAVLJA KOŽU, izbeljuje zube...

kolač
kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 100-150 gr šećera
  • 150 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 gr mlevenog maka
  • 100 gr suvog groždja
  • 250 ml jogurta
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 100 ml maslinovog ulja
  • malo cimeta
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati vanilin šećer, brašno sa praškom za pecivo ulje i sve dobro izjednačiti. Pleh 24 cm okrugli obložiti pek papirom pa sipati 2/3 testa u pleh i rasporediti. 

Peći na 200 stepeni C oko 45-50 min.. Kad se ohladi u plehu izvrnuti i skinuti papir  i posuti šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom. Uživajte  u prelepom ukusu.