clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Omiljeni KOLAČ sa VIŠNJAMA po BAKINOM receptu: Jednostavno i BRZO se PRIPREMA, sastojke već imate

11.02.2022. 08:47
Piše:
Srbija Danas
kolač višnja
kolač višnja / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Obradujte ukućane ovom divnom poslasticom!

Gotovo da ne postoji osoba koja nije bar jednom probala, kod nas popularni kolač sa višnjom. Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za ovaj kolač, lako se pravi, a ukus je fenomenalan. Idealno ide uz čašu rashlađenog mleka. 

Simptomi RAKA GRLIĆA MATERICE: Ukoliko primetite ove PROMENE i KRVARENJE van ciklusa, HITNO NA PREGLED

Simptomi RAKA GRLIĆA MATERICE: Ukoliko primetite ove PROMENE i KRVARENJE van ciklusa, HITNO NA PREGLED

SVE OPERACIJE DALILE DRAGOJEVIĆ: Zadrugarka NA NOSU ima ogroman OŽILJAK, otkrila KAKO je NASTAO (VIDEO)

SVE OPERACIJE DALILE DRAGOJEVIĆ: Zadrugarka NA NOSU ima ogroman OŽILJAK, otkrila KAKO je NASTAO (VIDEO)

kolač
kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 150 gr šećera
  • 200 ml jogurta
  • korica limuna
  • 150 gr brašna
  • 50 ml ulja
  • 300 gr voća (a sam koristila pola suva brosnice pola višnje)

Za posipanje:

prah šećer i vanilin šećer

Priprema:

Umutiti belanca, dodati brašno prosejano sa praškom za pecivom, koricu limuna, ulje, jogurt  i sve polako dobro izjednačiti. Pleh 30x20 obložiti pek papirom i izliti pola testa. Poredjati voće pa prekriti ostatkom testa. Odozgo ponovo poredjati voće.

 Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta. Tako mirisan osvežavajući...mirisan rastresit. Obavezno probajte u ovom sastavu nema greške...

 

Piše:
Srbija Danas
11.02.2022. 08:47