Petak 08. dec 2023.
bronhitis

KOREN OVE BILJKE ubitačan za BRONHITIS: Leči uporan i suv kašalj, ali i upalu pluća

Foto: YouTube printscreen/Zivotna sila
Obratite pažnju na ovaj izuzetno zdrav narodni lek od rena

Koren rena se bere u kasnu jesen kada listove ubije mraz. Možete da kupite svež koren rena na tržištu tokom ove sezone. Izaberite svež, kameno-tvrd koren koji je lišen izdanaka, buđi ili mekih mesta.

Izbegavajte zeleno-obojen koren rena, budući da je on veoma gorak. Osim toga, izbegavajte prezreo, stari i veći koren rena, jer on ima tendenciju da bude previše vlaknast i na taj način, lošeg je ukusa.

UKLANJA SLUZ IZ PLUĆA I ODMAH POBOLJŠAVA IMUNITET: Popijte ovo čudesno piće od 2 sastojka i konačno prodišite

UKLANJA SLUZ IZ PLUĆA I ODMAH POBOLJŠAVA IMUNITET: Popijte ovo čudesno piće od 2 sastojka i konačno prodišite

Ovaj trik VRAĆA U ŽIVOT sobne biljke: Sve što vam treba jesu ŠIBICE i bićete ODUŠEVLJENI

Ovaj trik VRAĆA U ŽIVOT sobne biljke: Sve što vam treba jesu ŠIBICE i bićete ODUŠEVLJENI

Uvek treba da koristite ren u svežem stanju; ako je narendan i stoji predugo, on će izgubiti svoju moć. Možete, međutim, da narendate ren i da ga pomešate sa jabukovim sirćetom, i čuvajte ovo u dobro zatvorenoj posudi u frižideru. Ovaj preparat će trajati beskonačno! Uvek koristite ren sirov, budući da kuvanjem gubi lekovito dejstvo i svoj ukus.

ren
Foto: Profimedia

Čaj od rena za prehladu ili grip

1 supenu kašiku rena (grubo narendanog) preliti čašom ključale vode, poklopiti i ostaviti 5 minuta. Pijemo 3-4 šolje čaja dnevno.

Ren za bronhitis

Ren se preporučuje u lečenju hroničnog bronhitisa i respiratornih bolesti, jer ima snažno antiseptičko i dejstvo za iskašljavanje, a takođe širi bronhije.

Kako se koristi ren za bronhitis?

Izrendajte koren rena i dodajte četiri kašičice meda u ovo. Nakon 30 minuta, stisnite sok dobro i kuvati ovo sa deset kašika vode. Nakon što je smeša kuvana, procedite je, ostavite da se ohladi, a zatim je pomešajte sa sirovim sirupom. Uzmite tri kašike ovog leka dnevno.

 

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd