clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

LEKAR UPOZORIO: "Ovu namirnicu jedete SVAKODNEVNO, a zbog nje NIKADA nećete IMATI TANAK struk

01.05.2021. 14:38
Piše:
Srbija Danas
Jelo
Jelo / Izvor: Profimedia

Goji, posebno ukoliko se priprema sa uljem.

Doktor Emir Solaković, koji je postao poznat u celom regionu zbog svojih saveta o zdravom načinu života, sada je na društvenoj mreži Fejsbuk, gde je veoma aktivan, otkrio da krompir i to beli nije dobar za vitku liniju.

Travari obožavaju čaj od ove BILJKE, u potpunosti UKLANJA TOKSINE iz organizma i jača imunitet

Travari obožavaju čaj od ove BILJKE, u potpunosti UKLANJA TOKSINE iz organizma i jača imunitet

ZOVU JE "ZLATNA KRVNA GRUPA" Ređa je i od NULTE - ima je samo 9 donora, a evo po čemu je još POSEBNA!

ZOVU JE "ZLATNA KRVNA GRUPA" Ređa je i od NULTE - ima je samo 9 donora, a evo po čemu je još POSEBNA!

krompir
krompir / Izvor: Profimedia

- Sirov krompir je bez dileme zdrav jer je bogat vitaminima i mineralima. Nažalost sadrži i škrob koji čovek ne može variti. U stvari mi nemamo enzime koji imaju svinje. Da bi se krompir vario moramo ga skuvati i tako postaje probavljiv, istovremeno se razgrađuje njegov skrob, povisuje mu se glikemijski indeks (GI). Kad se oguli i skuva njegov GI je oko 70. Prerada krompira (npr.pire) podiže GI do 80. Prženi krompir i čips imaju GI 95 i ne mogu se jesti bez rizika od gojaznosti, jer se ulje koje se koristi za prženje može taložiti u masne naslage. S druge strane, kad se skuha u kori, GI krompira može biti 65 (premda je to još uvijek visoko). Beli krompir može imati GI čak 95 jer sadrži vrlo malo vlakana i on je vrlo loš za struk i treba ga po svaku cenu izbegavati. Ako baš moraš da jedeš krompir, radi to retko i uvek prvo pojedi vlaknima bogato povrće vrlo niskog GI - napisao je doktor.