clear sky
15°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

DELICIJA

KUPUSNJAK SA MLADIM LUKOM: Posno jelo iz bakine kuhinje osvaja pri prvom zalogaju - Miris vraća u detinjstvo

26.03.2024. 11:57
Piše:
Srbija Danas
Jelo
Jelo / Izvor: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Vreme je da ovaj specijalitet krasi vašu trpezu i to već danas.

Specijalitet posnog jela, kupusnjak sa mladim lukom.

Danas je to na meniju, a verujte na reč, vrlo lako se priprema.

Evo šta vam je potrebno:

  • 500 gr tankih kora;
  • 1 manja glavica kiselog kupusa;
  • 1 veća veza mladog luka ili 1 praziluk;
  • 3 čena belog luka;
  • Ljuta tucana paprika;
  • Malo biber;
  • Ulje;

Za preliv vam je potrebno 150 ml kisele vode i 1/2 praška za pecivo.

Priprema
Priprema / Izvor: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Kupus sitno iseckati i oprati dobro ako je više kiseo. Na ulju propržiti seckan mladi luk pa dodati sečen kiseli kupus i pržiti na tihoj vatri bez dodavanja vode oko 30 minuta.

Dodati papriku, malo bibera, beli luk i sve izjednačiti. U činiju sipati kiselu vodu i malo ulja kao i prašak za pecivo. Tepsiju premazati uljem pa obložiti jednom korom i poprskati vodom.

Dodati drugu i nju poprskati, a potom pobacati kupus i tako sve do kraja. Na kraju "ušuškati" sa dve kore koje poprskate i premažete uljem. Iseći na kocke ili trouglove. Prijatno!