Ponedeljak 04. mar 2024.
limun

Stavite LIMUN pored KREVETA PRED SPAVANJE, rezultati ujutru će vas oduševiti - Pozitivno utiče na celo telo

Foto: Shutterstock
Udisanje mirisa limuna tokom spavanja može da umanji bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznata su i njegova svojstva regulisanja cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska.

Aromaterapija je dokazala da je limun čudo jedno. On nije samo voće, on je magičan sastojak koji može da podstakne fiziološke reakcije u telu. Bogat je hranljivim materijama, kao što su vitamin C, A i B, bakar, mangan, kalcijum, kalijum, magnezijum i moćnim antioksidansima, dobar je za kožu i mnoge druge organe.

Jedno istraživanje dokazalo je da stavljanje narezanih kriški limuna pored krevet noću može da otkloni probleme s disajnim putevima, da poboljša kvalitet vazduha i san.

Supa od KOSTIJU I CRNI LUK na LISTI! Namirnice koje u rekordnom roku jačaju imunitet, predlog NUTRICIONISTEluk

Supa od KOSTIJU I CRNI LUK na LISTI! Namirnice koje u rekordnom roku jačaju imunitet, predlog NUTRICIONISTE

Nije samo za JAČANJE IMUNITETA - Đumbir možete koristite kod ZATVORA, štiti od bakterija, ali tu nije krajđumbir

Nije samo za JAČANJE IMUNITETA - Đumbir možete koristite kod ZATVORA, štiti od bakterija, ali tu nije kraj

Zahvaljujući njegovim detoksikacijskim i antibakterijskim svojstvima, limun je prirodni prečišćivač vazduha i poboljšava njegov kvalitet.
Miris limuna smiruje nervni sistem i smanjuje osećaj napetosti i stresa, otpušava nos -miris citrusnog voća otvoriće disajne puteve i pomoći vam da lakše dišete, a samim tim i da lakše zaspite.

limun
limun
Foto: Profimedia

Pritom, udisanje mirisa limuna tokom spavanja može da umanji bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznata su i njegova svojstva regulisanja cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska, što je takođe naučno dokazano.

Seckanje limuna na tanke kriške i ostavljanje u prostoriji preko noći pomoći će u ublažavanju problema sa disanjem (astma, prehlada ili alergije).

Druge prednosti aromaterapije limunom:

  • Ublažava bronhitis
  • Osvežava vazduh
  • Odbija insekte
  • Smanjuje mučninu i povraćanje
  • Poboljšava performanse mozga
  • Umiruje astmu

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd