broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1661
usd
109.9635
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ljubičasti napitak od 4 sastojka koji će očistiti vaše telo od loših bakterija (RECEPT)

29.01.2018. 08:53
Piše:
Srbija Danas
Smuti
Smuti / Izvor: Foto:Pixabay.com
Za pripremu napitka koji će smanjiti kiselost u telu, odnosno delovati alkalno, najvažnije je da je voće zrelo.

Ukoliko želite da se hranite zdravo važno je da unosite kisele i alkalne namirnice u pravoj meri. U savremenoj ishrani  se uglavnom nalazi hrana koja u telu stvara kiselinu.

VODA koja ubija toksine u vašem telu i jača imunitet! Napravite je sami (RECEPT)

Napitak "Ljubičasti raj" pomoći će vam da smanjite tu kiselost i očistite telo od bakterija.
Sok ili smuti od sirovih sastojaka ne preporučuje se za veče, jer telo neće imati dovoljno vremena da ih svari. Sirova hrana je iz tog razloga rezervisana za dan.

Smuti u flašama
Smuti u flašama / Izvor: Profimedia

Kako biste smanjili kiselost u telu, pomoći će i sok "Ljubičasti raj" koji lako možete napraviti sami. Divni ukus anisa koji soku daje komorač odlično se slaže sa slatkim crnim ili crvenim grožđem. Crveni kupus deluje antibakterijski i napitku daje kraljevski ljubičastu boju.

Za pripremu soka, najvažnije je da je voće zrelo. Ako koristite organsko povrće ne morate da ga ljuštite, naročito ako je mlado i meko.
Ovo je recept dr Stefana Domeniga iz knjige  "Alkalni sokovi & smutiji"

Sastojci za sok "Ljubičasti raj":

  • ¼ malog crvenog kupusa
  •  1 mali komorač
  •  200 grama crnog ili crvenog grožđa
  •  1 limun za posluživanje

Limun
Limun / Izvor: Profimedia

Priprema:

1. Crvenom kupusu izrežite isecite na krupnije komade i stavite ih u sokovnik. 

2. Komorač narežite na četvrtine, dodajte ga soku od kupusa, zatim dodajte i grožđe. 

3. Na kraju dodajte limunov sok prema ukusu. Dobro promešajte i sipajte u čašu.

Piše:
Srbija Danas
29.01.2018. 08:53