BACATE LJUSKE OD JAJA?! Kada čujete šta možete sa njima, čuvaćete ih kao SUVO ZLATO
Većina nas redovno doručkuje jaja, a zatim samo baci ljuske, ne znajućii da su i ljuske upotrebljive. One su bogat izvor kalcijuma, čak 98% ljuske sastoji se od kalcijuma.
Ljuska od jajeta je po hemijskom sastavu slična kostima i zubima, tako da nije iznenađujuće što su ljuske od jaja odlične za kosti i zube.
Da, ljuske od jaja su jestive, e evo načina da ih konzumirate.
Ono sto nije preporučljivo je da jedete ljuske čim razbijete jaje. Priprema treba da uzgleda ovako:
- Prvo što bi trebalo da uradite, jeste da ih očistite.
- Ubacite ljuske u jaja u ključalu vodu i kuvajte ih oko pet minuta, kako biste uništili sve bakterije. Važno: ne uklanjajte membranu sa ljuski, jer je ona veoma hranljiva.
- Ostavite ljuske da se osuše.
- Zagrejte rernu na 180°C i pecite ljuske oko 10 minuta, kako biste uništili i preostale bakterije. Ovaj korak možete i preskočiti ako ste sigurni da ste kuvanjem uništili sve bakterije. Pečenje će ljuske učiniti hrskavijim, što znači da će se lakše mrviti.
- Ubacite ljuske u mlin za kafu i meljite ih dok ne dobijete fini prah.
- Ovaj prah možete čuvati u frižideru i koristiti ga za kosti kada želite.
Mozete ih i samleti u blenderu.
Ovaj prah možete ubacivati u smutije. Najbolje je koristiti po jednu kašiku nedeljno kao prirodni lek za kosti, to bi trebalo da vam bude dovoljno.
IMUNOLOG OTKRIVA! Ovako DELUJE VAKCINA kada je PRIMITE, a njeno DEJSTVO je odloženo!
I u dobru i u zlu: Ovo je vodič kroz najozbiljnija ISKUŠENJA U BRAKU
Melem za PODIZANJE IMUNITETA po RECEPTU LEKARA! Lako se priprema, potrebno je nekoliko sastojaka!
Možete ubaciti ovaj prah u bilo koje jelo ili sok, ukus nećete ni osetiti a unećete dovoljnu količinu kalcijuma.