clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PRIRODNI LEK ZA SUVI KAŠALJ! Ovaj začin je SPAS, a svi ga imate u kuhinji - stavite ga u vrelu vodu i skuvajte kao ČAJ

12.12.2021. 13:04
Piše:
Srbija Danas/Novosti
prehlada
prehlada / Izvor: Profimedia
Pomaže zagarantovano

     

Iako se lovorov list pretežno koristi kao dodatak jelima, ne treba zanemariti činjenicu da je ta biljka izuzetno lekovita.

Lovor može da pomogne kod mučnine, umora i regulisanju šećera u krvi.

Jedno istraživanje pokazalo je da konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Pored toga, ova biljka usporava starenje, deluje umirujuće, a posebno je delotvorna kod problema sa disajnim putevima, jer pomaže da se izbaci sluz iz pluća.

Zbog ove GREŠKE su vam RAČUNI ASTRONOMSKI: Evo kako da UŠTEDITE ukoliko se GREJETE na struju

Zbog ove GREŠKE su vam RAČUNI ASTRONOMSKI: Evo kako da UŠTEDITE ukoliko se GREJETE na struju

lovorov list
lovorov list / Izvor: Profimedia

Recept za čaj od lovorovog lista

Čaj od lovorovog lista odličan je kao lek protiv svih vrsta kašlja jer deluje umirujuće na sluznicu grla i dušnika.

Da biste ga pripremili, potrebno vam je 250 ml vode i 4-5 lista lovora.

Listove suvog ili svežeg lovora stavite u šerpu i prelijte sa 250 ml hladne vode. Kad voda provri, čaj treba kuvati još 5 minuta.

napitak
napitak / Izvor: Profimedia

Ostavite čaj poklopljen da odstoji još 10 minuta, pre nego što ga popijete, pa procedite.

Listovi su vrlo aromatičnog, gorkog i jakog ukusa, zbog čega u čaj možete dodati malo limunovog soka ili meda.

 

Piše:
Srbija Danas/Novosti
12.12.2021. 13:04