Mekana i vazdušasta JOGURT PITA sa kačkavaljem BEZ KORA: Neodoljiva kombinacija ukusa, a jednostavna priprema
Jogurt u testu daje mekoću i vazdušastu teksturu, dok kačkavalj dodaje bogat, kremas i blago slankast ukus koji se topi u ustima.
16.03.2025.
16:43
Komentari (0)
Za razliku od klasičnih pita koje zahtevaju razvlačenje kora, ovaj recept je jednostavan, bez komplikovanih koraja, a rezultat je uvek savršen.
Sastojci
- 600 ml jogurta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika origana
- 450 g brašna
- 400 g sira
- 40 g margarina
- 4 jajeta
- 400 g narendanog kačkavalja
Pomešajte jogurt, prašak za pecivo, istopljeni margarin, razlupana jaja i dodajte kašiku origana. Mešajte dok se smesa ne sjedini.
U smesu dodajte prosijano brašno i nastavite sa ručnim mućenjem. Zatim dodajte kačkavalj i promešajte.
Pleh premažite uljem i sipajte smesu.
Pecite 40 minuta na 180 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Home kitchen with Danny.