clear sky
23°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

O baka Jelinoj POGAČI svi pričaju - Lepše, ukusnije i vazdušastije testo niste nikada okusili (RECEPT)

27.11.2023. 08:38
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Poseban način oblikovanja ove prelepe pogače čini je pravom kraljicom trpeze. Zbog svog efektnog izgleda, ova pogača izazvaće prave oduševljenje kada je iznesete na sto.

Pored svog dekorativnog izgleda ova pogača je fenomenalnog ukusa i idealna je za razne svečanosti i druga porodična okupljanja.

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jajeta
  • 50 ml vode
  • 30 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 100 gr mekanog sira
  • 1 kašika maslaca
  • malo soli
Uskoro počinje BOŽIĆNI POST - Čajevi po RUSKOJ recepturi vraćaju SNAGU i nadoknađuju hranljive materiječaj

Uskoro počinje BOŽIĆNI POST - Čajevi po RUSKOJ recepturi vraćaju SNAGU i nadoknađuju hranljive materije

Recept za ŠNICLE od PILEĆEG MESA na POSEBAN NAČIN - Ručak koji se brzo priprema, a sastojke sigurno već imate (VIDEO)šnicle

Recept za ŠNICLE od PILEĆEG MESA na POSEBAN NAČIN - Ručak koji se brzo priprema, a sastojke sigurno već imate (VIDEO)

Priprema:

Kvasac izmrviti u mlakoj vodi, dodati šećer. U vanglicu sipati mlako mleko, kvasac koji je zapenio, ulje, 1 jaje i 1 belance, pavlaku, brašno i sve zamesiti u mekše glatko testo. Ostaviti da naraste.

Izmešati sir i maslac. Testo istresti na sto pa ga oklagijom izravnati u pravougaonik. Premazati sirom i uviti u rolat, pa zatim u krug. Nožem iseći na trake ali ne do kraja. Svaku rolnicu okretati na levu i na desnu stranu. Premazati žumancetom u koji smo stavili 1 kašiku mleka. Posuti susamom. Peći na 200 stepeni 40 minuta da lepo porumeni.