clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PASULJ JE PUN PROTEINA I ODLIČAN ZA DIJETE! Evo kako da ga PRIPREMITE i SPREČITE osećaj nadutosti!

14.10.2020. 21:18
Piše:
Srbija Danas/Stvar ukusa
stomak
stomak / Izvor: Profimedia

Tajna je u ovim začinima!

Nijedna povrtlarska kultura, osim krompira, nije razvila toliko sorti i varijacija kao pasulj.

Šećer je jedna od najnezdravijih namirnica koju treba IZBEGAVATI, ali je u OVIM situacijama od VELIKE KORISTI

Šećer je jedna od najnezdravijih namirnica koju treba IZBEGAVATI, ali je u OVIM situacijama od VELIKE KORISTI

Obratite pažnju: Hladnoća na nekoliko načina može NEGATIVNO da utiče i UGROZI zdravlje SRČANIH BOLESNIKA

Obratite pažnju: Hladnoća na nekoliko načina može NEGATIVNO da utiče i UGROZI zdravlje SRČANIH BOLESNIKA

FitPass aplikacija dostupna na svim platformama

FitPass aplikacija dostupna na svim platformama

Njegov neutralan ukus omogućava niz kombinacija s različitim namirnicama i začinima.

Osim toga, pasulj je, kako tvrde nutricionisti, superhrana jer sadrži razne hranjive supstance koje pomažu da telo ostane zdravo i otporno na bolesti, pa je posebno omiljen tokom zime. Svako zrno pasulja sadrži jedinstvenu kombinaciju belančevina, vlakana, vitamina i minerala.

Ipak, mnogi izbegavaju ovu korisnu namirnicu jer nadima. Ukoliko se spremi na pravi način, izbeći ćete ovu neprijatnost.

Kuvanje

Pasulj je potrebno da pre kuvanja ostavite da se natapa u vrućoj vodi (oko 4 sata). Tu vodu posle treba baciti, a pasulj još jednom isprati, pa ga kuvati u čistoj vodi. Natapanje pasulja nekoliko puta u čistoj vodi smanjuje količinu supstanci koje uzrokuju nadimanje posle jela.

Pasulj
Pasulj / Izvor: Profimedia/ilustracija

Začini

Jelima od pasulja treba da dodate začine koji smanjuju nadimanje (koji imaju karminativno delovanje), kao što su kim, majoran, origano, majčina dušica (timijan), kapar i komorač.

SAVET: Da biste kupili kvalitetan pasulj, potrebno je prilikom kupovine suvog pasulja proveriti da li na semenkama ima znakova vlage poput plesni ili nekih drugih oštećenja, kao i da li su zrna cela.

Celog života peremo zube na POGREŠAN NAČIN: Stručnjak upozorava da zbog JEDNE NAVIKE možemo imati POSLEDICE

Celog života peremo zube na POGREŠAN NAČIN: Stručnjak upozorava da zbog JEDNE NAVIKE možemo imati POSLEDICE