clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NAJBRŽI KOLAČ SA ROGAČEM: Mramorni slatkiš na brzinu za sve ljubitelje čokolade (RECEPT)

19.06.2022. 09:37
Piše:
Srbija Danas
kolač
kolač / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Najlepša mešavina jabuka i čokolade

POTREBNO JE:

  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 1/2 šolje maslinovog ulja /šolja od 100 gr)
  • 1 šolja brašna
  • 100 gr rogača
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2-3 rendane jabuke

Glazura:

  • 100 gr čokolade 
  • 2 kašike ulja
DORUČAK ZA PAR MINUTA - Napravite rolnice sa SIROM po bakinom receptu, brzo i jednostavno (VIDEO)

DORUČAK ZA PAR MINUTA - Napravite rolnice sa SIROM po bakinom receptu, brzo i jednostavno (VIDEO)

Najhrskaviji POHOVANI PILEĆI ŠTAPIĆI - Napravite ih po bakinom receptu sa SUSAMOM, uz krompiriće kao prilog (VIDEO)

Najhrskaviji POHOVANI PILEĆI ŠTAPIĆI - Napravite ih po bakinom receptu sa SUSAMOM, uz krompiriće kao prilog (VIDEO)

PRIPREMA:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati prosejano brašno, rogač i prašak za pecivo, ulje, žumanca i na kraju rendane jabuke. 

kolač
kolač / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Sve lepo lagano izjednačiti sa većom špatulom. Pleh 30x20 cm. premazati uljem  pa posuti brašnom. Višak brašna iz tepsije istresti. Sipati smesu u tepsiju i izravnati, a zati protresti tepsiju da lepo slegne.

Peći na 200 stepeni C oko 45 min..Pred kraj smanjiti na 180 stepeni. Istopiti čokoladu sa dve kašike ulja, izjednačiti i preliti kolač. 

Može samo prah šečer. Seći isključivo hladan.